Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Barn och unga kan ringa eller chatta varje dag också under sommarlovet – Mannerheims barnskyddsförbund lyssnar på dig

Från 2022
En anonym person ser på sin telefon.
Bildtext Det går bra att tala eller chatta med vuxen också under sommaren.
Bild: Antti Kolppo / Yle

Också under sommaren går det bra att ringa till barn- och ungdomstelefonen eller skriva på chatten som Mannerheims barnskyddsförbund upprätthåller. Det finns en svenskspråkig telefontjänst för den som vill tala svenska.

Mannerheims barnskyddsförbund har en svenskspråkig telefontjänst för barn och unga. Den är till för den som vill få kontakt med en vuxen.

Det kostar ingenting att ringa eller skriva och det som man berättar är konfidentiellt, alltså ingen får sprida vidare vad man har sagt.

Numret till den svenskspråkiga barn- och ungdomstelefonen är 0800 96 116 och dit kan man ringa måndagar, tisdagar och onsdagar klockan 14–17 och på torsdagar klockan 17–20 om man vill tala om någonting.

Också den svenskspråkiga chattjänsten är öppen hela sommaren. Man kan skriva in sitt meddelande när som helst på dygnet, svaret kommer sedan när chatten är öppen.

Man får tala om precis vad som helst

Till den finskspråkiga barn- och ungdomstelefonen på numret 116 111 kan man ringa varje dag mellan klockan 14 och 20 fram till midsommaren. Under midsommarhelgen och efter det kan man ringa till det finska numret varje kväll klockan 17–20.

Det går också bra att chatta på finska varje dag under juni, juli och fram till den 8 augusti. Under midsommarhelgen är chatten öppen klockan 17–20. Efter midsommaren kan man ha chattkontakt måndag, tisdag och onsdag samma tid.

Mannerheims barnskyddsförbund hälsar att alla barn och unga som vill är välkomna att ringa eller skriva till dem. Man får tala om precis vad som helst, man får ringa om man är glad, ledsen eller bara vill säga hej. Det är frivilliga vuxna som har utbildats för det här som lyssnar och svarar.

Källa: Mannerheims barnskyddsförbund