Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kvitterat i konferensfinalen – Tampa Bay tog andra raka på hemmaplan: "Vi har varit desperata i de senaste matcherna"

Uppdaterad 08.06.2022 10:21.
Tampa Bay kvitterade östra konferensens finalserie - Spela upp på Arenan

Tampa Bay är med i matchen igen i konferensfinalen mot New York Rangers. Regerande mästarna vann även den andra matchen på hemmaplan – i natt blev det 4–1. Vi är i ett mycket bättre läge nu, säger Steven Stamkos.

Tampa Bay inledde konferensfinalerna med två bortaförluster i New York, men efter två drabbningar på hemmaplan är matchserien vidöppen. Nu står det 2–2 i matcher då man åter vänder tillbaka till Manhattan.

I natt såg Pat Maroon, Nikita Kutjerov och Steven Stamkos till att Tampa Bay ledde med 3–0 en bit in i den sista perioden.

Artemi Panarin fick in en reducering för Rangers då tre och en halv minut återstod men sedan spikade Ondrej Palat slutsiffrorna 4–1 i tom bur.

– Vi är i ett mycket bättre läge nu än för några dagar sedan. Vi har varit desperata i de senaste matcherna, vi visste hur viktiga de var för att komma tillbaka.

– Nu har vi klarat dessa men vi kan inte vara nöjda, det gäller att fortsätta jobba och hitta ett sätt att vinna på bortaplan. Det blir utmanande men jag gillar hur vi spelar nu jämfört med förr, säger Steven Stamkos på presskonferensen efter matchen.

Skador i Rangers

Rangers spelade matchen utan andracentern Ryan Strome och laget fick fler dåliga nyheter då Filip Chytil tvingades kliva av isen i mitten av andra perioden.

– Förhoppningsvis kan Strome spela i nästa match. Chytil borde också vara okej men vi måste vänta och se, säger Rangers tränare Gerard Gallant.

Rangers hade 35 skott på mål i nattens match men Gallant var inte nöjd med lagets anfallsspel.

– Tampa spelade bra på neutral is och blockerade många skott. De gjorde rätt saker för att vinna matchen, säger han.

Den femte konferensfinalen spelas i Madison Square Garden under natten till fredag.

– I teorin ska man vinna matcherna på hemmaplan. Vi skulle gärna ha vunnit en här på bortais men nu åker vi hem igen och funderar på nästa match, säger Chris Kreider.

Resultat:

Tampa Bay–New York Rangers 4–1
02.38 1–0 Pat Maroon (Zach Bogosian, Pierre-Edouard Bellemare)
33.07 2–0 Nikita Kutjerov (Ondrej Palat, Jan Rutta)
44.56 3–0 Steven Stamkos (Ondrej Palat, Jan Rutta)
56.27 3–1 Artemi Panarin (Frank Vatranom Chris Kreider) pp
59.51 4–1 Ondrej Palat

NYR: Kaapo Kakko 0+0, +/-0, 11.43

Bildkälla: Viaplay