Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Inget beslut om simhallsbygge i Korsholm – styrelsen bordlade ärendet

Ritning över hotell Vallonias tillbygnad
Bild: Oy Vallonia Ab

Det blev inget beslut om simhallsbygget i Smedsby i Korsholm. Fastighetsbolagets styrelse vill utreda ärendet ännu en vecka. – Prisnivåerna stiger nästan okontrollerat nu, säger ordförande Bengt Beijar.

Det var meningen att styrelsen för fastighetsbolaget Torgvägen 2 skulle ta beslut om att starta byggandet av simhallen i Smedsby. Man skulle också välja entreprenörer för bygget.

Men istället bordlade styrelsen ärendet.

– Efter en lång diskussion beslöt vi att bordlägga ärendet. Prisnivåerna på investeringar stiger nästan okontrollerat just nu och då är det bättre att avvakta, säger ordförande Bengt Beijar.

Fastighetsbolaget Torgvägen 2 ägs gemensamt av Vallonia Ab och Korsholms kommun. Simhallen ska byggas i anslutning till Hotell Vallonia.

Bostadsbolagets styrelse kommer att mötas igen nästa vecka. Då hoppas man ha mera kött på benen för att ta ett beslut.

– Vi hoppas att vi då hunnit utreda ärendet närmare så att vi kan ta ett beslut. Men det visar den kommande veckan.

Stryelsen vill bekanta sig närmare med offerternas innehåll och fundera över finansieringen.

Finns det risk att ni inte kan ta beslut nästa vecka och att projektet försenas?

– Det kan nog varken jag eller nån annan ta ställning till i det här läget. Det kommer att ske flera insatser innan dess och då ser vi var vi står, säger Beijar.

Beijar säger att han verkligen hoppas att simhallsbygget blir av. Om man klarar sig med de 5 miljoner euro som man beräknat att bygget ska kosta, det kan Bengt Beijar inte ta ställsning till i dagsläget.

Undervisnings- och kulturministeriet beslöt förra veckan att projektet får investeringsstöd på 800 000 euro. Totalt beräknas projektet kosta omkring 5 miljoner euro för simhallens del.