Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pressuppgifter: Zidane är klar för PSG – kommer att ersätta Pochettino som lots för storklubben

Uppdaterad 10.06.2022 18:42.
Zinedine Zidane på bild.
Bildtext Zinedine Zidane ryktas vara PSG:s följande tränare.
Bild: Juan Manuel Serrano Arce / Getty Images

Fotbollslegendaren Zinedine Zidane är ny tränare för den franska storklubben PSG. Enligt den franska radiokanalen Europe1 är Zidane och klubben överens om ett kontrakt. Zidane själv har förnekat uppgiften.

Fransmannen Zinedine Zidane ska träna herrlaget i sitt lands största fotbollsklubb.

Klubben Paris Saint-Germain och fotbollslegendaren Zidane har enligt den franska kanalen Europe1 kommit överens om ett tränarkontrakt.

Kontraktet lär bekräftas inom de närmaste dagarna. Zidane och hans representant har dementerat uppgifterna.

PSG har redan tidigare ryktats sparka sin nuvarande tränare, argentinaren Mauricio Pochettino.

I år blev PSG franska mästare för åttonde gången på elva säsonger. I Champions League blev PSG utslaget i åttondelsfinalen mot slutliga vinnarna Real Madrid.

Zidane har skördat framgång

Marseillebördige Zidane, 49, har efter sin framgångsrika spelarkarriär verkat i den spanska storklubben Real Madrid som både assisterande tränare, tränare för akademilaget och chefstränare.

Under hans ledning vann Real Madrid Champions League tre gånger på raken: 2016, 2017 och 2018, trots att han däremellan redan hann lämna uppdraget. Zidane lämnade klubben för andra gången för ett drygt år sedan.

Som spelare var mittfältaren Zidane med om att vinna det mesta. Kronan på verket var världsmästerskapsguldet på hemmaplan år 1998 samt EM-titeln år 2000.

Diskussion om artikeln