Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tappert Jaro föll hemma mot Gnistan – gästarna har bästa poängsnittet i ettan då en tredjedel av grundserien spelats

Gnistanspelare firar i klunga.
Bildtext Gnistan fick fira i sin bortamatch. Arkivbild.
Bild: Elmeri Elo / All Over Press

Två mål i andra halvlek räckte för Gnistan då laget tog en bortaseger över Jaro. Gnistan ångar på mot första plats i serietabellen medan Jaro bara skrapat ihop en poäng på de fem senaste matcherna.

Jaro, som kom till spel med hela åtta egna produkter i startelvan, var bra med i matchen mot Gnistan hemma i Jakobstad då lagen möttes i fotbollsettan för herrar. Till sist var dock helsingforsarna bättre med siffrorna 0–2.

– Det känns tomt. Vi kämpade bra, men det räckte inte. Inte nu heller, jämrade sig Jaros Anton Vidjeskog efter matchen till Ruutu.

– Det verkar som att vi inte klarar av att resa oss när motståndaren gör mål.

Förlusten var den tredje raka för Jaro. På de fem senaste matcherna har laget endast fått ihop en poäng. Småningom behöver laget segrar för att nå den övre slutserien.

Ryck under sista fjärdedelen av matchen

Det var en jämn match. Båda lagen fick lägen, några av dem kunde genom annorlunda lägen ha resulterat i straffar.

Fabrice Gatambiye slog in första målet då hälften av den andra halvleken förflutit. Gnistan hade en hörna, som med några korta passningar spelades till yttre hörnet av målgården, varifrån den lyftes mot mål där Gatambiye var ledig.

Det var fjärde målet på raken som Jaro släppte in på fasta situationer.

Några minuter innan fulltid blev Douglas Cae i Gnistan frispelad framför mål och han avgjorde på inlägget som kom från kanten nära ändan av planen.

Gnistan ångar på

Gnistan har bäst poängsnitt i ettan i år, över två poäng per match då en tredjedel av grundserien är spelad. Seger över KTP på onsdagen i Kotka skulle innebära första plats i det här skedet av säsongen.

Av sina senaste fem matcher har Gnistan vunnit fyra.

– Vi har haft en bra inledning på säsongen och det tycks fortsätta, sade förstamåls skytten Fabrice Gatambiye till Ruutu efter matchen.

Gatambiye har i de några senaste matcherna spelat back, även om han tidigare ofta hållit till på mittfältet.

– Jag är en fotbollsspelare. Det betyder att jag kan spela på alla positioner, smålog Gatambiye, som för i år böt lag till Gnistan efter att i ha spelat i Vasalaget VPS under de senaste säsongerna.

Fotboll: herrar

Ettan

FF Jaro – Gnistan 0–2 (0–0)
1. halvlek: inga mål.
2. halvlek: 69' Fabrice Gatambiye 0–1, 86' Douglas Caé 0–2.
Yleisöä: 921

Tvåan

FC Futura – FC LaPa 2–2 (0–0)
PeKa – NJS 1–2 (1–1)
GrIFK – TamU 1–2 (0–2)
Kraft – GBK 1–1 (1–1)

Diskussion om artikeln