Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lejonens guldhjälte flyttar till NHL – Olkinuora skriver kontrakt med Detroit

Uppdaterad 15.06.2022 09:52.
Jussi Olkinuora firar VM-guldet.
Bildtext Jussi Olkinuora firar VM-guldet.
Bild: All Over Press

Ansedda The Hockey News rapporterar att Jussi Olkinuora flyttar till Nordamerika. Målvakten ska ha skrivit på för en säsong med Detroit Red Wings.

Efter några säsonger i KHL var det tänkt att Jussi Olkinuora skulle fortsätta sin karriär i Schweiz och EHC Biel-Bienne, men nu kommer andra uppgifter.

Enligt ansedda The Hockey News väljer målvakten i stället spel i NHL. Olkinuora ska ha tecknat ett tvåvägskontrakt med Detroit Red Wings som gäller över den kommande säsongen. Kontraktet är värt 750 000 dollar.

Även CapFriendly rapporterar om kontraktet men ännu har det inte kommunicerats ut något officiellt från Detroit.

I början av sin karriär spelade Jussi Olkinuora junior- och universitetshockey i Nordamerika. Han har också gjort några säsonger i farmarligorna AHL och ECHL.

Detroit Red Wings har sedan tidigare målvakten Alex Nedeljkovic under kontrakt för nästa säsong. 19-årige Sebastian Cossa finns också i organisationen men lär ännu inte vara aktuell för spel i NHL.

Florida Panthers bekräftar i sin tur att man kommit överens om ett kontrakt med Anton Levtchi från Tappara. Det handlar om ett rookiekontrakt som gäller för nästa säsong.

Diskussion om artikeln