Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Annimari Korte har slutgiltigt begravt sina VM-drömmar: "Idrotten är grym ibland"

Från 2022
Annimari Korte
Bildtext Annimari Korte siktar inte längre på friidrotts-VM.
Bild: Lehtikuva

Finländska rekorddamen på 100 meter häck Annimari Korte har slutgiltigt begravt sina drömmar om att delta i friidrotts-VM. Orsaken är enligt Korte en sannolik stressfraktur i benet.

Korte berättar på Instagram om sitt beslut att inte längre försöka nå VM-gränsen.

– Idrotten är grym ibland. Man gör ett helt år allt man kan varje dag för att nå fina resultat, och precis då tävlingssäsongen inleds kommer en skada som hindrar en att göra resultat.

– Det känns att ett helt års arbete gått till spillo. Ännu värre känns det för mig då det efter en krävande operation och ett halvt års strålande rehabilitering kommer en ny skada just då det på träningar kommer nya rekord, skriver Korte.

34-åriga Kortes båda baklår opererades i augusti. Enligt HIFK-löparen finns det ännu en chans för henne att hon kan tävla i EM-tävlingarna i augusti.

– Jag har väntat på och jobbat för VM-tävlingarna i tre år, och nästan fyra år på EM-tävlingarna. Under tiden har jag flera gånger löpt tider med vilka man kunde förvänta sig framgång. Nu måste jag bara glömma VM-tävlingarna och hoppas att benet lugnar sig så mycket att jag kunde sikta på EM-tävlingarna. Optimalt skulle det vara att vila några veckor, men det är inte ett alternativ, skriver Korte.

Friidrotts-VM inleds i USA den 15 juli. I augusti tävlar man om EM-medaljer i Tyskland.

Förra veckan klagade Korte i samband med GP-tävlingarna i Esbo över att benet ger efter. Korte sade i en intervju för Yle att det sannolikt handlar om en begynnande stressfraktur.

Korte har i år ännu inte varit i närheten av vare sig VM- eller EM-gränsen. I Paavo Nurmi Games löpte hon 13,48. Hennes finländska rekord är 12,72.