Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Svenska Yle slutar förmedla nyheter via Whatsapp – ladda ner vår app för att få nyhetsnotiser

Från 2022
Uppdaterad 21.06.2022 10:54.
En hand håller upp en mobiltelefon med den svenskspråkiga startvyn för Yle-appen. Skärmen visar en nyhet om att över 100 miljoner människor i världen är på flykt.
Bildtext Yles app är hemmet för nyheter, underhållning, sport och kultur i din mobil. Vi appen kan du beställa aviseringar om nyheter och evenemang.
Bild: Niklas Evers / Yle

På grund av en uppdatering i Whatsapps webbverktyg lägger Svenska Yle ner nyhetsförmedlingen via tjänsten. I stället rekommenderar vi att du laddar ner Yles app för att få de senaste nyhetsnotiserna.

Svenska Yle har förmedlat nyheter via Whatsapp sedan 2015.

Under våren 2022 har en förändring i hur tjänstens webbverktyg fungerar för massutskick däremot försvårat möjligheten för oss att fortsätta skicka ut nyhetssammanfattningar på morgnar och kvällar. Därför väljer vi nu att helt avsluta nyhetsförmedlingen via Whatsapp.

Få de senaste nyheterna i Yle-appen

För dig som är intresserad av regelbundna nyhetsnotiser rekommenderar vi istället Yle-appen. Appen finns att ladda ner både för Apple-användare från App Store och för Androidanvändare från Google Play.

Då du laddat ner appen kan du välja att få notiser om stora nyheter (de allra största och viktigaste händelserna, 0-3 gånger per vecka), Viktiga evenemang (som Stafettkarnevalen och Slottsbalen) och Huvudnyheter (dagens största nyheter, 1-4 gånger per dag).

skärmdump av notisvyn i Yle-appen.
Bildtext Under "Profil och inställingar" i appen kan du navigera vidare till "Aviseringar" där du väljer hur ofta du får våra pushnotiser i din mobil.
Bild: Niklas Evers / Yle

I appen hittar du de senaste nyheterna från Svenska Yle. Har du språket inställt på finska kommer startvyn i appen att visa de viktigaste nyheterna från Yle Uutiset.

Du kan också välja att få notiser på både finska och svenska i appen.

Om du använder appen Yle Nyhetskollen kan du fortsätta med det. Nyhetsinnehållet är i stort sett det samma som i Yle-appen men Yle-appen erbjuder också andra funktioner, som att t.ex. rösta i Finlands uttagningar till Eurovision Song Contest.

På sikt kommer Yle Nyhetskollen att läggas ner.

Jag har prenumererat på Whatsapp-utskick, vad händer nu med mina uppgifter?

Svenska Yle har, efter att det sista meddelandet om nedläggningen av Whatsapp-nyheterna skickades ut, raderat alla utskickslistor.

Det betyder att varken ditt namn eller ditt telefonnummer finns sparade hos oss efter juni månad 2022.

Tre mobiltelefoner som visar vyer i den nya Yletjänsten.
Bildtext I Yles app hittar du de senaste nyheterna men också sport, kultur, underhållning, poddar, videor m.m.
Bild: Yle