Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bra start på dagen – Mimosa Jallow vidare till semifinal på huvuddistansen

Från 2022
Mimosa Jallow ui Budapestin MM-kisoissa 50 metrin selkäuinnin alkueränsä neljänneksi - Spela upp på Arenan

Mimosa Jallow gick med god marginal in bland de sexton bästa i försöken på 50 meter ryggsim i VM. Finländskan får nu börja ladda för semifinalen som avgörs i kväll. Där gäller det att ta skalper, säger hon till Yle.

Mimosa Jallow tävlade tidigare under VM på 100 meter ryggsim där hon tog sig vidare från försöken och till slut knep en trettonde plats.

I dag var det dags för hennes huvuddistans 50 meter ryggsim och där gick hon lekande lätt vidare till semifinal.

Jallow som tog EM-brons på distansen 2018 gjorde ett bra lopp i försöken. Hon kunde inte utmana om segern men en stabil insats tog henne i mål på fjärde plats i heatet.

Tiden 28,06 räckte till en elfte plats i sammandraget då sexton simmar får tävla i kvällens semifinal.

– Det känns helt okej. Det var en normal insats men inte så mycket mer. Det är ganska svårt att göra en sprintinsats så här tidigt på morgonen.

– Det gällde bara att ta sig vidare till semifinalen och där ska jag försöka göra en bättre insats, säger Jallow till Yle.

Semifinalernas simmas med start klockan 19.37 i kväll.

– Där gäller det att ta skalper. I semifinalen kämpar man om en plats bland de åtta bästa, det är också min målsättning, säger Jallow.

Kylie Masse från Kanada som vann Jallows heat var snabbast av alla i försöken. Hon simmade i mål på 27,26 och var i en klass för sig. Ingrid Wilm som var tvåa i försöken hade en tid som var 29 hundradelar långsammare än Masse.

Diskussion om artikeln