Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karsten Warholm hoppfull om VM efter besök hos erkände idrottsläkaren – planerar att åka på Norges träningsläger inför mästerskapet

Karsten Warholm och Rai Benjamin i Tokyo.
Bild: Valdrin Xhemaj / EPA-EFE / All Over Press

Nästan direkt efter att skadans omfattning klarnade drog Karsten Wardholm till Tyskland. Där har han behandlats av en läkare som tidigare hjälpt en rad idrottsstjärnor som Usain Bolt.

Det var för några veckor sedan som Karsten Warholm tvingades avbryta sin säsongsdebut redan efter en häck. Han kände av smärta i baklåret och sedan konstaterades det att han hade en mindre skada.

Några dagar efter tävlingen kom beskedet att Warholms VM kan vara i fara. Thomas Torfalsen som är läkare på Olympiatoppen menade att genomsnittsfrånvaron på skadan är mellan tre och fyra veckor.

Warholm valde då att åka till Tyskland för att få behandling av den erkände idrottsläkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Tysken har tidigare behandlat många idrottare – som till exempel Usain Bolt.

Norrmannen spenderade en vecka i Tyskland och är nu försiktigt positiv till VM som börjar den 15 juli.

– Alla förutsättningar för att det ska gå är på plats. Jag är på det klara med att det kan gå och prognosen säger att det ska vara möjligt. Men allt hänger lite i luften, säger Warholm till norska tidningen VG.

Måste vara helt frisk för att tävla

Warholm, hans tränare Leif Olav Alnes och Müller-Wohlfahrt kom snabbt överens om vilken typ av rehabilitering som OS- och världsmästaren behövde.

– Det var inte så illa att vi inte kan jobba med det fram till VM, säger Warholm.

Som det ser ut nu kommer Warholm att åka med på det norska lagets VM-förberedande läger. Laget åker i väg nio dagar före VM börjar. Han kommer ändå inte att ställa upp i VM om han inte är helt frisk.

– Jag måste kunna springa utan att vara rädd för skador om VM ska vara ett alternativ, säger han.

Warholm har fått börja göra riktig träning igen men samtidigt är det viktigt att vara försiktig.

– Det är bättre med en liten förbättring än en stor försämring, säger tränaren Leif Olav Alnes.