Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Matti Mattsson galant till semifinal på 200 meter bröstsim: "Sakta men säkert börjar dieselmotorn få upp farten"

Från 2022
Uppdaterad 22.06.2022 11:39.
Mattsson tog sig till semifinal på paradsträckan (finskt referat) - Spela upp på Arenan

Varför simma snabbare än vad det behövs? Matti Mattsson hade bra koll på hurdana tider som krävs för att ta sig till semifinal.

Matti Mattsson var sjunde snabbaste man i heaten på 200 meter bröst i VM i simning i Budapest.

Mattsson simmade i det tredje heatet som visade sig vara det högklassigaste, åtminstone vad bredden beträffar. Han var fjärde snabbast i heatet som vanns av amerikanen Charlie Swanson före Sveriges Erik Persson och Islands Anton McKee.

– Sakta men säkert börjar dieselmotorn få upp farten. Men lite onödigt lugnt tog jag det i början och fick skynda lite på slutet, sade Mattsson som ändå redan innan de två sista heaten var avklarade var rätt säker på sin semifinalplats.

– Tiden var ganska nära vår målsättning, det är onödigt att sätta fullt ös på om det här också räcker. Men i kväll måste jag nog starta lite aggressivare så att man får upp farten ordentligt, sade Mattsson.

"Ganska typisk prestation"

Australiens olympiska guldmedaljör från Tokyo 2020 Zac Stubblety-Cook, som simmade i det sista heatet, var snabbast av alla med tiden 2.09,09 medan Swanson fick tiden 2.09,36 och Mattson 2.10,05.

– Ganska typisk prestation, men kanske inte riktigt så ledigt som man brukar få se av Matti, kommenterade expertkommentator Ville Kallinen om Mattssons framfart.

– Han kommer nog att ta sig till semifinal, var Kallinens, som det senare skulle visa sig, korrekta analys efter att tre av fem heat avklarats.

OS-tvåan Arno Kamminga från Holland var tionde snabbast medan OS-trean Mattson alltså var sjua. Australiens Matthew Wilson tog sig till semifinal som 16:e och sista man med tiden 2.11,89.

Semifinalen går av stapeln klockan 19:45 och visas på TV2 och på Yle Arenan.

Diskussion om artikeln