Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Villkorligt fängelse åt Raseborgsman som misshandlade sambo och styvdotter

siluetten av man och kvinna bakom glasruta
Bildtext Mannen gick först till attack mot styvdottern. Illustrerande bild.
Bild: Carlos Castilla

En medelålders man döms till villkorligt fängelse i 50 dagar efter att han misshandlade sin sambo och sambons vuxna dotter.

Sambon tappade medvetandet i 55 minuter efter attacken. Det förblir ändå oklart om det var misshandeln som ensam orsakade medvetslösheten.

Det var när sambons dotter var på besök hos paret som mannen ilsknade till och slog dottern i hakan, höll stryptag och lyfte henne från marken och sparkade henne i revbenen.

Sambon gick emellan för att försvara dottern och då gick mannen till attack mot sambon.

Sade att den som ringer ambulans är näst i tur

En kompis som var ute och rökte berättar att hon hörde tumulten och kom in och fann kvinnan medvetslös. Mannen ska då ha sagt att den som ringer efter hjälp “är näst i tur”.

Kvinnan valde ändå att kalla på ambulans efter att hon inte lyckats väcka offret. Dottern och vittnet menar att det var attacken som orsakade att kvinnan blev medvetslös.

Mannen bestred båda åtalen och säger att sambons medvetslöshet berodde på hennes alkoholintag. Ett vittne stöder mannens version.

Offret uppsökte läkarvård och hennes journal bestyrker dotterns och kompisens vittnesmål.

Tingsrätten ansåg ändå att det inte går att bevisa att kvinnan tappat medvetandet enbart till följd av attacken. Däremot är det utom tvivel att mannen gjort sig skyldig till misshandel.