Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Matti Mattsson klar för VM-final i Budapest – belåten efter semifinalen: "Lät bli att jubla"

Från 2022
Uppdaterad 22.06.2022 23:08.
Matti Mattsson tog sig till VM-final! - Spela upp på Arenan

Visst blir det en VM-medaljjakt för Matti Mattsson på paradgrenen 200 meter bröst på torsdagen. Finländaren intygar att det finns diesel kvar i tanken efter den lyckade semifinalen.

En rutininsats räckte för Mattsson i försöken och den finländske simstjärnan jämförde sin inlednande simning med en dieselmotor.

I semifinalen på 200 meter bröst i långbane-VM fungerade maskineriet åter som planerat. Finländaren simmar om VM-medaljer i Budapest på torsdagen.

– Glödstiftet fungerade helt bra också på kvällen. Jag tycker att det gick helt okej, simningen var ungefär som jag tänkt mig, säger Mattsson till Yle.

– Starten var inte strålande nu heller, men det gick väldigt lätt så jag tänkte att jag bara kör på. Trots att man inte skulle få kolla så mycket åt sidan, så kikade jag lite hur det gick för de andra killarna och lät bli att jubla på slutet.

200 meter bröst är Mattssons paradsträcka och den som gav honom OS-brons i fjol. Hans 2.09,04 var femte bäst av semifinalisterna, australiensaren Zac Stubblety-Cook var snabbast med 2.06,72.

VM-finalen börjar klockan 20.28 på torsdagen och Mattsson intygar att det finns diesel kvar i tanken.

– Det är så dyrt just nu så man måste vara lite sparsam.

Finalen kan ses på Yles kanaler.

Diskussion om artikeln