Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jalonen får fortsätta vänta på ett NHL-kontrakt – Florida valde erfarne Maurice som ny chefstränare

Winnipegs chefstränare Paul Maurice.
Bildtext Paul Maurice tar över som chefstränare för Florida Panthers.
Bild: Patrick Gorski/Icon Sportswire/All Over Press

Jukka Jalonen figurerade som ett eventuellt tränarnamn för NHL-laget Florida Panthers, men till slut var det Paul Maurice som anställdes för uppdraget.

Paul Maurice är ny tränare för NHL-grundserievinnaren Florida Panthers. Maurice tränade Winnipeg Jets från januari 2014 tills december i fjol, då han avgick från posten. Maurice har stått som tränare i totalt 1684 matcher, vilket ger fjärde plats i alla tiders-statistiken i NHL.

Lejonlotsen Jukka Jalonen nämndes tidigare i veckan som ett namn som förekommit i tränardiskussionerna kring Florida. Jalonens OS-guld och karriärens tredje VM-titel från den här säongen i det finländska landslaget bidrog till att hans namn dök upp i spekulationerna.

Jalonen har varit öppen med att NHL intresserar honom.

Florida vann årets grundserie med ett övertygande spel, men åkte ut i slutspelets andra omgång i fyra raka matcher mot finallaget och lokalrivalen Tampa Bay Lightning.

I och med det snabba slutet på säsongen fick chefstränaren Andrew Brunette lämna posten tillsammans med nästan hela den övriga staben. Enbart Tuomo Ruutu fick fortsätta.

Under årets säsong ingick i Floridas trupp utöver kaptenen Alexander Barkov och nykomlingen Anton Lundell även tre övriga finländska spelare: Eetu Luostarinen, Petteri Lindbohm och Markus Nutivaara.

FM-ligans bästa spelare i år, Tapparas Anton Levtchi, har tecknat på ett kontrakt med Florida för nästa säsong.