Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jallow utslagen i försöken trots säsongsbästa – dramatiskt då medvetslös konstsimmare fick räddas ur bassängen av tränare: "Badvakterna förstod inte"

Från 2022
Uppdaterad 23.06.2022 12:26.
Mimosa Jallow i det sjunde heatet på 50 meter fjäril. - Spela upp på Arenan

VM i simning är över för Mimosa Jallows del. Jallow kom inte vidare från försöksheaten på 50 meter fjäril. Tidigare under tävlingarna hade hon tagit två semifinalplatser i ryggsim.

En 27:e plats blev slutresultatet för Mimosa Jallow på hennes sista sträcka 50 meter fjäril vid sim-VM i Budapest.

Försöksheatet i sidogrenen gav Jallow nytt säsongsbästa, 26,99, men för de sista semifinalplatserna krävdes 26,47. Jallows finska rekord är 26,24.

– Det var inte något speciellt i det här loppet och ett säsongbästa värmer inte så mycket i ett VM, konstaterade Mimosa Jallow efter målgång i en tv-intervju för Yle.

Jallow kom på tionde och sista plats i det sjunde och sista försöksheatet.

Svenska trefaldiga regerande världsmästaren Sarah Sjöström vann heatet med 25,43, vilket blir exakt en sekund från hennes grymma världsrekord på 24,43 från 2014.

Nu var Sjöström näst snabbast i försöken.

Nöjd med VM som helhet

28-åriga Jallow har under karriären vunnit två EM-brons: på 50 meter rygg i London 2016 samt medleystafetten 4x100 meter i Glasgow 2018.

Under pågående VM kom Jallow till semifinal på 100 meter rygg och huvuddistansen 50 meter rygg. Dessa gav 11:e respektive 12:e plats i sammandraget.

– Jag hoppades ju nog på något bättre, men tog ändå två semifinalplatser och mina bästa placeringar i VM. Så gick nog helt bra som helhet, sade en glad Mimosa Jallow.

Dramatisk final i konstsim

Mitt under den individuella finalen i konstsim på onsdagskvällen svimmade amerikanskan Anita Alvarez i vattnet.

Alvarez sjönk till bottnen, och räddades av sin tränare Andrea Fuentes som dök efter henne i bassängen.

– Det kändes som en timme. Jag sa att det inte stod rätt till, jag skrek på badvakterna att hoppa i vattnet, men de hörde mig inte eller så förstod de inte vad jag sade, kommenterade fyrfaldiga OS-medaljören Fuentes enligt bland annat Expressen.

Konstimmaren Anita Alvarez svimmade i bassängen och blev räddad.
Bildtext Konstimmaren Anita Alvarez svimmade i bassängen och blev räddad.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

– Hon andades inte så jag simmade så fort jag kunde, som om det var en OS-final.

Osaken till svimmandet ska vara att Alvarez tog ut sig för mycket under sin prestation. Enligt uppgifter från det amerikanska laget mår Alvarez bra under omständigheterna.

Diskussion om artikeln