Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Missade OS på grund av positivt cannabistest – nu floppade Sha'Carri Richardson i amerikanska VM-uttagningen, se hur stjärnsprintern rusade genom mixade zonen

Från 2022
Sha'Carri Richardson ser fundersam ut.
Bildtext Sha'Carri Richardson kan fortfarande ta sig till VM på 200 meter.
Bild: Kirby Lee / Alamy/All Over Press

Det blir inget mästerskapsdeltagande på 100 meter för Sha'Carri Richardson i år heller. Den amerikanska storstjärnan var bara 23:e snabbast i de amerikanska mästerskapen.

Det amerikanska kvalsystemet för VM och OS är skoningslöst.

Oavsett resultat i andra sammanhang och plats på världsrankningen är det framgång i de amerikanska mästerskapen som fungerar porten till stortävlingar för idrottarna. Regerande världsmästare och totalsegrare i fjolårets Diamond League får dock direktplatser, utanför landets kvot.

Öppningsdagen av årets mästerskap i VM-orten Eugene bjöd på en knall direkt.

Sha'Carri Richardson hör till de största namnen på damernas 100 meter, men i nattens mästerskap tog hon sig inte ens vidare från försöken. Hennes 11,31 räckte till en 23:e plats totalt, och tiden var närmare sex tiondelar sämre än rekordet 10,72.

Världsårsbästa i herrförsöken

Fiaskot var en jätteskräll – för ett par veckor sedan sprang 22-åringen sig till världsfemma på 10,85.

Det som skapade ännu fler frågetecken var hennes fåordighet efteråt. Richardson stormade genom mixade zonen utan att säga någonting.

I fjol var hon en av favoriterna inför OS i Tokyo, då hon löpt 10,72 tidigt på säsongen och sedan lyckats kvalificera sig. Men hon uteblev från spelen efter ett positivt test för cannabis.

Också herrarna löpte försöksheat på torsdagen och där imponerade Fred Kerley. Han tog lätt hem sitt heat med den stenhårda tiden 9,83 – nytt världsårsbästa.

Semifinaler och finaler löps under midsommaraftonen.

Diskussion om artikeln