Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Enligt MTV vill Teemu Pukki lämna Norwich för spel i Premier League – agenten säger att samtal förs: "Svår ekvation att lösa"

Teemu Pukki firar mål i Norwich.
Bildtext Teemu Pukki firar ett av säsongens elva ligamål.
Bild: Paul Currie/Shutterstock/All Over Press

Teemu Pukkis klubb Norwich degraderades i våras från Premier League. En het potatis är om den finländska fotbollsstjärnan följer med sitt lag till Championship eller om det blir en flytt före hösten.

MTV skriver att Teemu Pukki vill spela i Premier League även i höst. Efter att Norwich nyligen använt sin option sitter Pukki ändå på ett kontrakt med Norwich. För att det ska bli en flytt krävs alltså att Norwich bestämmer sig för att sälja.

– Det är inte optimalt att Norwich håller till i Championship. Diskussioner förs hela tiden, säger Pukkis agent Teemu Turunen till MTV.

Transferfönstret stänger den 1 september. Norwichs säsong kör i gång den 30 juli och Premier League en vecka senare.

– Utgångspunkten är att Teemu återvänder till Norwich då försäsongen drar i gång. Jag vet inte om det kommer att hända någonting före slutet av augusti, men Teemu vill spela på en så hög nivå som möjligt, säger Turunen.

Teemu Pukkis säsonger i Norwich
SäsongMatcherMål
2021–223711
2020–214126
2019–203611
2018–194329

Pukki, som har hunnit fylla 32, har spelat för Norwich i fyra år. Två säsonger i Championship (2018–19, 2020–21) och två i Premier League (2019–20, 2021–22).

Turunen medger i MTV-intervjun att det kan bli svårt att hitta en klubb som kommer med ett erbjudande som faller Norwich i smaken.

– Spelaren är för värdefull för sin nuvarande klubb och sett till sin ålder för dyr för en Premier League-klubb. Den ekvationen är svår att lösa.

– Det kan helt enkelt hända att prislappen blir för hög för en klubb som skulle vara intresserad.

Diskussion om artikeln