Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Benjamin Källmans sköna avsked i Intertröjan – slog ut HJK ur cupen: "Vemodigt att det är över"

Från 2022
Uppdaterad 29.06.2022 23:22.
Benjamin Källman tittar åt sidan.
Bildtext Benjamin Källmans nya klubbadress är inte klar.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

HJK:s cupäventyr tog slut i kvarten mot Inter. Och hos Åbolaget tog Benjamin Källmans tid i klubben slut. Superkul att avsluta så här, säger anfallaren till Ruutu.

I förra cupomgången hade HJK råd med att bomma tre av fem straffar och ändå slå ut VPS i Vasa.

I kvartsfinalen mot Inter var en straffmiss för mycket för Helsingforslaget. Bojan Radulovic var den enda av de tio skyttarna som inte fick in bollen, och det blev till slut avgörande då Inter tog sig till semifinal.

Benjamin Källman var en av de fem Interspelarna som hittade rätt från elva meter, i matchen som var mållös efter ordinarie speltid. Efter matchen var Källman den som höjdes upp i luften av lagkamraterna och hyllades av fansen.

Detta eftersom Ekenässtrikerns kontrakt med Inter går ut vid månadsskiftet och äventyr utomlands väntar.

– Superkul att avsluta på det här sättet, särskilt med straffar, men visst är det samtidigt vemodigt att det är över, säger Källman i Ruutus sändning.

Nu står han inför sitt andra utlandsäventyr. Under den senaste vändan var han i både Skottland, Danmark och Norge men genombrottet uteblev.

– Jag är mognare både som spelare och människa nu. Jag vet mer vad som krävs för att vara på topp. Som spelare är jag helt annan nu än senaste gången jag stack.

Alla semifinallag är nu klara i finska cupen. På tisdagen slog FC Lahti ut JäPS, medan alla onsdagens kvartsfinaler gick till straffar – förutom Inters skalp över HJK slog KuPS ut Haka och HIFK PK-35.

Resultat

Inter–HJK 5–4 efter straffar, 0–0 efter ordinarie speltid
Haka–KuPS 2–4 efter straffar, 2–2 (1–1)
PK-35–HIFK 4–5 efter straffar, 2–2 (0–2)

Diskussion om artikeln