Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Everton säljer Richarlison till Tottenham – Leeds släpper sin stjärna Raphinha

Richarlison och Raphinha i en duell.
Bildtext Richarlison och Raphinha bidrog starkt till att Everton och Leeds räddades kvar i Premier League.
Bild: Greig Cowie/Shutterstock/All Over Press

Toppklubbarna i Premier League bunkrar upp inför säsongen 2022–23. Två brasilianska fotbollsstjärnor byter klubb, Richarlison är överens med Tottenham medan Raphinha är nära en flytt till Chelsea.

I Premier League låg Everton risigt till under våren. Då laget kämpade om att undvika degradering var det Richarlison som klev fram och levererade. Brasilianaren gjorde sex mål i sina nio sista matcher och var med sina tio mål Evertons bästa målskytt.

Nästa säsong kommer konkurrensen om speltid att hårdna för Richarlison då han ingår i Tottenhams offensiv. Journalisten Fabrizio Romano skriver att transfern blir klar då läkargranskningen i Brasilien har slutförts.

Everton och Tottenham rapporteras vara överens om en transfersumma på 50 miljoner pund som senare kan växa till 60 miljoner. Även Tottenham och Richarlison är överens om det personliga avtalet.

Richarlison, som spelar i Brasiliens landslag, representerade Everton i fyra år och gjorde 53 mål på 152 matcher.

En annan brasiliansk landslagsspelare i Premier League är också nära ett klubbyte då Leedsspelaren Raphinha starkt kopplas ihop med Chelsea. Romano skriver att Leeds och Chelsea är överens om en övergångssumma på 60 miljoner pund.

Romano uppger ändå att Arsenal och Barcelona fortfarande är med i racet om Raphinha.