Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skyddsbågen visade ännu en gång sin betydelse: Zhou oskadd efter fruktansvärd krasch – Sainz tog första segern efter högintressant avslutning

Uppdaterad 03.07.2022 21:14.
Guanyu Zhou på huvudet.
Bild: Xavi Bonilla/DPPI/Shutterstock/All Over Press

Det kunde ha gått riktigt illa men Guanyu Zhou mår efter omständigheterna bra. Kinesen kraschade våldsamt direkt efter starten på Silverstone.

Det har skett en del krascher i Storbritanniens GP i historien – så sent som i fjol blev tävlingen avbruten då Max Verstappen körde in i skyddsvallen efter kontakt med Lewis Hamilton.

I dag tvingades publiken bevittna en ny krasch. Tävlingen hann bara starta innan den rödflaggades då Guanyu Zhou, George Russell, Yuki Tsunoda, Esteban Ocon och Alexander Albon kraschade i första kurvan.

Russell smällde rakt in i sidan på Zhou som slog en volt och gled sedan i hög fart upp och ner ut från banan. Zhou flög sedan också över däckbarriären och in i stängslet som skyddar publiken.

Guanyu Zhou räddas från bilen.
Bild: XPB Images

Banarbetare jobbade länge med att få kinesens bil på rätt sida och det dröjde nästan en kvart innan det kom några uppgifter kring Zhou – men till slut var de positiva.

Zhou var vid medvetande och efter undersökningar vid banans medicinska center kunde man konstatera att han inte hade några frakturer. Ännu en gång hade skyddsbågen halo visat sin stora betydelse.

Alexander Albon fick också några rejäla smällar i samband med kaoset i första kurvan. Han undersöktes först av läkare vid banan men skickades sedan vidare till ett närliggande sjukhus för ytterligare kontroll.

Ferrari bytte plats på bilarna

Racet stoppades i nästan en timme men efter de goda nyheterna kring Zhou kunde 17 förare återuppta tävlingen.

Kvalettan Carlos Sainz tog starten och ledde loppet i tio varv men gjorde sedan ett litet misstag och Max Verstappen kunde enkelt ta sig förbi spanjoren. Verstappen fick dock punktering några varv senare och Ferrari tog en dubbelledning med Sainz i topp före Charles Leclerc.

Ferrari bytte dock plats på sina förare då 20 varv återstod att köra. Leclerc hade bättre fart i bilen och man tvingades försvara sig mot Lewis Hamilton som gjorde en längre stint före sitt depåstopp.

Då tretton varv återstod att köra kallades säkerhetsbilen in på banan då Esteban Ocon avbröt. Tvåan Sainz och trean Hamilton passade då på att byta till mjuka däck medan ettan Leclerc stannade ute på banan med hårda däck.

Spännande avslutning

Efter omstarten blev det en högintressant avslutning. Sainz och Leclerc gick först en tajt kamp i några kurvor innan spanjoren till slut tog över ledningen. Det ledde också till karriärens första seger för Sainz.

– Det är otroligt, seger med Ferrari på Silverstone. Jag kan inte begära mer. Det är en dag som jag aldrig kommer att glömma.

– Jag hade problem med balansen under första stinten. Jag trodde ändå på mig själv och efter säkerhetsbilen fick jag min chans, säger Sainz i sin segerintervju.

Bakom Sainz fick Leclerc det hett om öronen. Han pressades från flera håll av förare med mjuka däck men monegasken bjöd verkligen på stor underhållning då han försvarade sin placering.

Den nackdel Leclerc hade med hårda däck straffade sig ändå. Sergio Perez tog sig förbi och även Lewis Hamilton lyckades peta ner Leclerc från pallen.

– Det var en bra kamp med Charles och Lewis. De sista varven var episka, säger Perez.

För Valtteri Bottas blev det ingen lyckad dag. Han tappade flera placeringar i den andra starten och på det 20:e varvet tvingades han bryta på grund av problem med växellådan.

– Jag vet inte mer exakt om vad felet var. Det viktigaste i dag var att stallkamraten klarade sig från kraschen. Sedan försökte jag fokusera på min egen tävling – det fanns goda chanser till poäng i dag, säger Bottas till Viaplay.

Resultat, Storbritanniens GP:

1. Carlos Sainz, Ferrari
2. Sergio Perez, Red Bull +3,779
3. Lewis Hamilton, Mercedes +6,225
4. Charles Leclerc, Ferrari +8,546
5. Fernando Alonso, Alpine +9,571
6. Lando Norris, McLaren +11,943
7. Max Verstappen, Red Bull +18,777
8. Mick Schumacher, Haas +18,995
9. Sebastian Vettel, Aston Martin +22,356
10. Kevin Magnussen, Haas +24,590
11. Lance Stroll, Aston Martin +26,147
12. Nicholas Latifi, Williams +32,511
13. Daniel Ricciardo, McLaren +32,817
14. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri +40,910
Esteban Ocon, Pierre Gasly, Valtteri Bottas George Russell, Guanyu Zhou och Alexander Albon avbröt.

Diskussion om artikeln