Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslaget är framme i England – nyckelspelaren Natalia Kuikka kvar i Holland på grund av sjukdom: "Hon väntar på labbresultat"

Uppdaterad 05.07.2022 16:56.
Natalia Kuikka i landskamp.
Bildtext Natalia Kuikka missade den sista landskampen före EM.
Bild: Tomi Hänninen

Finland anlände till England med oroväckande nyheter. Viktiga försvararen Natalia Kuikka fanns inte med på flyget på grund av sjukdom. Landslagets läkare meddelar att det inte handlar om covid-19.

När Finland ska jaga skrällpoäng i den stenhårda EM-gruppen i England är Natalia Kuikka en av de viktiga kuggarna på planen.

Stjärnbacken är given i mittlåset. Såvida hon kan spela.

Nu finns nämligen frågetecken. När landslaget anlände till England på måndagen var USA-proffset inte med.

Bollförbundet meddelar att Kuikka är kvar i holländska Hengelo tillsammans med en lagledare. Backen missade EM-genrepet, som slutade i förlust, på grund av sjukdom och nu är hon kvar i landet för att vila sig i form.

– Vi är välförberedda på dessa situationer. Natalia har varit på laborationstester i ett holländskt sjukhus och väntar på svar, meddelar landslagsläkaren Pippa Laukka i ett pressmeddelande.

– Hon mår bättre, men ännu på måndagen var hon inte i reseskick.

Inte smittad av covid-19

Efter landslagets första träning på engelsk mark i Buckingham meddelade Laukka att Kuikka inte har smittats av covid-19.

– Hon hade rätt hög feber, men nu ser det åtminstone bättre ut. Det finns en plan för henne, men vi måste avvakta svaren från undersökningarna.

Laukka ville inte gå in på hur stor sannolikheten är att Kuikka kan spela i EM-premiären mot Spanien. Just nu befinner mittbacken sig på ett hotell.

Finland premiärspelar mot Spanien på fredag. Yle direktsänder samtliga matcher från fotbolls-EM.

Diskussion om artikeln