Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emma Koivisto flyttar till sin favoritklubb – välkomnas till Liverpool av Sami Hyypiä: "Ett stort grattis"

Från 2022
Uppdaterad 06.07.2022 16:29.
Emma Koivisto med bollen.
Bild: Tomi Hänninen

Liverpool har gjort klart med sin första värvning den här sommaren, och det är Emma Koivisto som flyttar till klubben. Det är en stor ära att få spela för Liverpool, säger hon.

Emma Koivisto har spelat för Brighton i den högsta brittiska damligan sedan 2021 men nu väntar en ny utmaning. Landslagsbacken har tecknat ett kontrakt med Liverpool.

– Det är en stor ära att få spela för Liverpool. Jag och min bror var stora Liverpool-fans då vi var barn, Sami Hyypiä spelade för klubben då. Det här var ett lätt val och alla känner till klubben, säger hon på Liverpools webbplats.

Hyypiä som gjorde tio säsonger i Liverpool välkomnade också Koivisto till klubben i en video som publicerats på sociala medier.

– Du är den första finländska damspelaren i klubben så ett stort grattis, säger Hyypiä bland annat i videon och avslutar med de välkända orden You´ll Never Walk Alone.

Dessa ord dyker också upp först då Koivisto ska beskriva sin nya klubb.

– Det känns som en familj. Jag har hört väldigt mycket gott om fansen och att de följer laget över allt, säger hon.

Koivisto har gjort 31 ligamatcher för Brighton under en och en halv säsong, och hoppas dra nytta av den erfarenheten i Liverpool.

– Jag är en ganska mångsidig spelare och en back som gillar att anfalla. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget både defensivt och offensivt, säger hon.

Diskussion om artikeln