Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rafael Nadal tvingas dra sig ur semifinalen i Wimbledon

Rafael Nadal.
Bildtext Besvikelse för Rafael Nadal
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Tennisspelaren Rafael Nadal tvingas ge återbud inför semifinalen mot australiern Nick Kyrgios. Detta betyder att Kyrgios automatiskt går till final.

36-årige Rafael Nadal skadade sig i onsdagens kvartsfinal i Wimbledon mot amerikanen Tommy Fritz. Skadan hindrar den 22-faldige Grand Slam-mästaren från att ställa upp i semifinalen mot Nick Kyrgios som skulle spelas imorgon.

– Jag kan inte fortsätta i turneringen. Som alla såg i går har jag lidit av smärtor i magmusklerna, berättade Nadal i ett pressuttalande.

Spanjoren har vunnit de två senaste turneringarna i Australiska och Franska öppna. Världsfyran Nadal var också på god väg att vara den första sedan Rod Laver år 1969 att vinna samtliga fyra storturneringar under ett kalenderår.

Detta innebär att den omtalade australiern Nick Kyrgios automatiskt går till final i Wimbledon. Kyrgios är på plats nummer 40 på ATP-rankingen.

I finalen ställs han mot segraren i matchen mellan den 20-faldige Grand Slam mästaren Novac Djokovic och britten Cameron Norrie. Serbern Djokovic är klar favorit inför semifinalen som spelas i morgon klockan 15.30.