Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ville Husso klar för Detroit Red Wings – dåliga nyheter för guldhjälten Jussi Olkinuora?

Uppdaterad 08.07.2022 17:39.
Ville Husso vinkar åt publiken.
Bildtext Hejdå St. Louis, Ville Husso är klar för Detroit.
Bild: Jeff Curry-USA TODAY Spo​rts

Ville Husso har gjort sitt i St. Louis Blues. Detroit Red Wings meddelade på fredagen att de köpt Hussos rättigheter för ett val i den tredje draftomgången.

Färdigspelat i St. Louis – nu står det klart att Ville Husso kommer att fortsätta karriären i "Motor City".

Detroit Red Wings meddelade nämligen på fredagen att man köpt Hussos rättigheter för ett val i den tredje draftomgången av St. Louis Blues. NHL-draften fortsätter på fredagskvällen.

Det handlade först om kortvariga spelarrättigheter, då Husso hade blivit en obegränsad fri agent den 13 juli. Detroit var med andra ord tvungna att lägga fram en förlängning snabbt, och gjorde precis det.

Kort efter nyheten om affären meddelade Detroit att de kommit överens om en tre år lång förlängning. Enligt flera nordamerikanska insatta NHL-reportrar lär lönen landa på 4,75 miljoner dollar mot lönetaket per år.

Husso blir i och med en förlängningen den femte målvakten som har kontrakt med Detroit för säsongen 2022/23.

Alex Nedeljkovic, målvaktsetta den förra säsongen, sitter på ett kontrakt som täcker nästa säsong med en lön på 3 miljoner dollar mot lönetaket.

Utöver den tidigare Carolina-talangen har också Sebastian Cossa och Victor Brännström sedan tidigare kontrakt med Detroit.

Nyheten är inte enbart positiv ur finländskt perspektiv. I och med att det nu finns en NHL-meriterad duo att matcha betyder det sannolikt att Jussi Olkinuora får inleda säsongen i farmarligan AHL.

Olkinuora, som valdes till VM:s mest värdefulla spelare i Tammerfors, tecknade efter succén på hemmais ett ettårskontrakt med Detroit.

Bland andra Ville Husso diskuterades i säsongens sista avsnitt av Yle Sportens NHL-podd, lyssna här!

Anaheim borde drafta Kemell, Carolina eller Colorado borde trejda in Puljujärvi – här är sommarens NHL-snackisar

30:00

Artikeln uppdaterad kl. 17.39 efter att Detroit bekräftat att man förlängt kontraktet med tre år och med en korrigering om att det är totalt fem, inte tre, målvakter som har kontrakt med klubben.

Diskussion om artikeln