Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skadesmäll för finska EM-laget? Adelina Engman tvingades byta i premiären efter känning i baklåret: "Klart att jag är orolig"

Adelina Engman i fotbolls-EM 2022.
Bild: Tomi Hänninen / Yle

EM-premiären varade bara i 45 minuter för Adelina Engman. Hon fick en känning i baklåret och frågan är om det blir mer spel i England.

Det var lätt träning på programmet för landslaget dagen efter EM-starten mot Spanien. Humöret var det inget fel på, men en av spelarna med lite bekymmersam min var Adelina Engman.

Högermittfältaren har varit en given startspelare i Anna Signeuls landslag, men hon tvingades kliva av i paus. När hon lämnade arenan i går kväll var högerlåret lindat.

– Jag fick en känning i baksidan av låret. Vi har inte undersökt det desto mer ännu, men det ska göras och vi får hoppas att det inte är något värre, säger Engman till Yle Sporten.

– När jag ser tillbaka på matchen är jag mest ledsen över att jag var tvungen att byta. Det har jag tänkt mest på.

Hittar positiva detaljer

Nu är frågan om EM fick ett abrupt slut hennes del.

– Det är klart att jag är orolig. Jag har haft många muskelskador tidigare, men jag hoppas att det fortfarande finns en chans att jag ska kunna spela i EM.

Finland möter Danmark på tisdag och Tyskland på lördag nästa vecka. Båda matcherna spelas i Milton Keynes.

Engman tycker att det fanns positiva detaljer att plocka med till fortsättningen av gruppspelet.

– Det kompakta försvarsspelet, några bra omställningar och Lindas fina mål kan vi ta med oss. Vi kan vara någorlunda stolta över hur vi stod upp och gjorde allt vi kunde.

Det blir två tilltufsade landslag som möts på tisdag. Danmark förlorade med hela 0–4 mot Tyskland och såg riktigt svagt ut.

– Vi har alla chanser att kunna slå dem. Jag tror att Danmark kan passa oss bra, säger Engman.

Diskussion om artikeln