Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Otroligt avslut i Jakobstad – Jaros målvakt kvitterade i sista sekunden mot EIF: "Ska jag med upp i anfallet måste jag väl göra mål också"

Uppdaterad 11.07.2022 09:51.
Två spelare försöka löpa i fatt bollen.
Bildtext Det blev målkalas i Jakobstad när Jaro och EIF satte in tre bollar var.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Det verkade redan som Ekenäs IF hade stått för en spektakulär vändning på Jakobstads centralplan. FF Jaro hittade dock en oväntad matchhjälte i sista stund. Målvakten Hannes Käldström nickade in kvitteringen till 3–3.

FF Jaro inledde matchen starkt.

Det tog endast tolv minuter innan Severi Kähkönen satte in öppningsmålet efter en frispark som riktades mot bortre stolpen där 22-åringen enkelt petade in bollen i mål.

I 18:e minuten var det dags igen. Emile Tendeng spelade briljant fram bollen till Kähkönen som utnyttjade det sovande EIF-försvaret och placerade bollen under målvakten och förde upp Jaro i tvåmålsledning.

EIF lyckades sedan reducera strax innan halvtid då Oskari Sallinen nickade in 2–1-målet.

Totalvänding av EIF i andra halvlek

I 63:e minuten avancerade Valdrin Rashica från vänsterkanten in mot mål där han hittade Simon Lindholm framför Jaromålet som kvitterade matchen genom att placera bollen mellan benen på målvakten Hannes Käldström.

Med endast tio minuter kvar att spela gick EIF också upp i ledning när Valdrin Rashica bröt igenom försvaret och satte in 2–3-målet och Jarokollapsen var fullständig.

En oväntad hjälte kliver fram

Under tilläggstiden vann Jaro en frispark långt ut på vänstra kanten av EIF:s planhalva.

Inbytte Antonio Hotta slog ett inlägg in i EIF:s straffområde där samtliga Jaro spelare står förberedda – inklusive hemmalagets målvakt.

För vem var det inte om Jaromålvakten Hannes Käldström som fick huvudet på bollen som studsade in lågt i det högra hörnet av EIF-målet.

Jaro kvitterade matchen i sista sekunden och den slutade 3–3.

– De ropade att jag skulle stiga upp med i sista anfallet, då tänkte jag att om jag väl tänker stiga med i anfallet måste jag göra mål också, kommenterade Käldström sitt kvitteringsmål till Ruutu.

– Jag bestämde att ställa mig vid bakre delen av straffområdet, det såg ledigt ut när de hade lagt de flesta på framområdet. Sedan råkade bollen komma rätt på min panna som jag lyckas styra in utan att målvakten hinner på den med högra handen.

Tänker du be Jimmy Wargh (tränaren) om en plats som anfallspelare i framtiden?

– Kanske om jag gör två-tre mål till, men tills dess stannar jag nog i mål, skämtar Käldström.

TPS besegrade PIF i Pargas

TPS tog revansch på PIF när Pargaslaget föll med 0–2 på Pajbackaplanen.

Linus Rönnberg förde upp TPS i ledning i 31:a minuten efter att anfallskollegan Simo Roiha bommat en straffspark tio minuter tidigare.

TPS satte spiken i kistan i 86:e minuten när PIF-försvararen Daniel Enqvist styrde in bollen i eget mål.

Diskussion om artikeln