Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Två män häktade misstänkta för bankomatstöld i Närpes

Polishuset i Vasa
Bild: Yle/Patrick Sjöholm

Två män har häktats misstänkta för ett flertal egendomsbrott i Österbotten. De misstänks bland annat vara skyldiga till bankomatstölden i Närpes 4.7.2022.

Polisinrättningen i Österbotten har häktat två män misstänkta för inbrottet i Lidls affärsfastighet i Närpes den 4.7.2022. De misstänkta männen hade sönder fastighetens ytterdörr och drog loss en bankautomat från sina fästen med hjälp av en kätting.

Personerna greps i Jalasjärvi den 6.7.2022 på basen av inspelningar från affärsfastighetens övervakningskameror och sakkunnigt polisarbete. De häktades vid Österbottens tingsrätt den 8.7.2022.

Misstänks även för flertal andra egendomsbrott i Österbotten

De två männen misstänks även för stöld, grov stöld av motordrivet fordon och skadegörelse efter att ha brutit sig in i Esse-Elektro-Kraft Ab:s utrymmen den 2.7 i Kortesjärvi. Därifrån stal de en vit skåpbil av märket Nissan Kubistar, som senare användes som gärningsbil vid inbrottet vid Lidl i Närpes. Skåpbilen hittades senare uppbränd i Jurva.

Man misstänker också samma personer för försök av grov stöld där de försökt bryta sig in i en tankautomat vid SEO i Korsholm den 1.7, de fick inte med sig några pengar men automaten fick betydliga skador. Därtill är de misstänkta för stöld av en svart bilkärra i Närpes den 2.7.

Diskussion om artikeln