Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Missar matchen mot Danmark? Hyyrynen har testat positivt för covid-19 – flera norovirusfall i Schweiz lag

Från 2022
Uppdaterad 11.07.2022 17:42.
Tuija Hyyrynen och Spaniens Mariona Caldentey vid fotbolls-EM.
Bildtext Tuija Hyyrynen och Spaniens Mariona Caldentey i en närkamp i lördagens match vid fotbolls-EM.
Bild: Tomi Hänninen

Backen Tuija Hyyrynen kommer troligen inte till spel mot Danmark i fotbolls-EM. Hyyrynen har testat positivt för covid-19 -viruset och riskerar att missa morgondagens nyckelmatch.

Finlands fotbollslandslag står inför ett hårt bakslag inför morgondagens match mot Danmark.

Backen Tuija Hyyrynen har testat positivt för covid-19, och kommer antagligen att missa gruppspelsmatchen i fotbolls-EM.

På sin webbplats skriver bollförbundet att man kommer att ytterligare skärpa laget skyddspraxis gällande corona, men tar inte rakt ställning till om den isolerade Hyyrynen är spelduglig mot Danmark. Smittor eller symptom har inte funnits på övriga spelare.

– Symptomen har varit milda. Vi följer med läget, sade lagets läkare Pippa Laukka till STT.

Enligt bollförbundet har också en medlem av den finska staben testat positivt på måndag. Också på lördag hade en ur staben testat positivt.

Några covid-19-smittor har påfunnits tidigare under pågående EM. Hollands Jackie Groenen och Englands Lotte Wubben-Moy testade positivt under veckoslutet.

Adelina Engman lider i sin tur fortfarande av känningar i baklåret, men en magnetundersökning avslöjade inga värre skador.

Finland och Danmark möts i Milton Keynes på tisdag klockan 19 finsk tid. Bägge lagen förlorade sina öppningsmatcher, och nu behövs seger för att ännu ha en chans att gå vidare ur gruppspelet.

Schweiz lag har drabbats av norovirus

8 spelare i Schweiz lag och 11 medlemmar av staben ska ha drabbats av norovirus.

Personerna berättade på måndag om magsmärtor, och enligt tidningen Blick tyder symptomen på norovirus.

Viruset sprider sig snabbt, och lagets medlemmar har isolerats på sina rum. Lagets träningar på måndagsmorgonen inhiberades på kort varsel.

Enligt programmet ska Schweiz möta Sverige på onsdag, men enligt tidningen är matchen nu i fara. På lördagen spelade Schweiz oavgjort 2–2 mot Portugal.

Artikeln uppdaterad 11.7. kl. 17.43 med kommentar från lagets läkare Pippa Laukka.

Diskussion om artikeln