Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Rusningen vid jouren i Karleby fortsätter – invånare uppmanas använda e-tjänster

Från 2022
Mellersta Österbottens centralsjukhus
Bildtext Det är personalbrist som gör att det tidvis är långa köer vid jouren och hälsocentralerna i Mellersta Österbotten. Arkivbild.
Bild: Ida-Maria Björkqvist / Yle

På grund av personalbristen är det svårt att få hinna med alla patienter på hälsocentralen och jouren, uppger Mellersta Österbottens välfärdsområde, Soite i ett pressmeddelande.

Invånare uppmanas att använda e-tjänster i icke-brådskande fall. Exempelvis kan man förnya recept via begäran på nätet, det går också att utvärdera symtom och få råd om vårdbehov via nätet.

Ringbud till hälsocentralen kan den här veckan endast lämnas fram till klockan 12. Målet är att hinna ringa upp alla samma dag, men ifall det inte lyckas fortsätter man att beta av kön följande dag.

"Vi ber om våra klienter och anhöriga om tålamod och förståelse och beklagar eventuella besvär", skriver Mellersta Österbottens välfärdsområde, Soite i ett pressmeddelande.

Tidvis är det också långa köer vid samjouren och innan man kommer till samjouren ska man ringa servicenumret 116 117. Vid nödfall ska man alltid ringa nödnumret 112.