Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens EM-tävling: Hur slutar matchen mellan Finland och Danmark?

Linda Sällström firar mål mot Spanien.
Bildtext Blir det fler mål för Linda Sällström?
Bild: Tomi Hänninen

Gissa rätt slutresultat i Finlands matcher i fotbolls-EM och vinn pris – Yle Sportens klassiska tävling är tillbaka!

Med en tung förlust mot Spanien i bagaget blickar fotbollsdamerna nu framåt. Kvällens motstånd stavas Danmark och det här är Finlands på förhand sett bästa chans att ta poäng i gruppspelet.

En av nyckelfrågorna är hur Finland klarar sig utan Tuija Hyyrynen (covid-19) och Adelina Engman (trilskande baklår) på högerkanten. Det handlar ändå om två spelare som i vanliga fall är självskrivna i startelvan.

Danmark hade i sin tur en ännu tyngre inledning på EM än vad Finland hade. Danskorna åkte på en 0–4-förlust mot Tyskland i sin premiär och vet att de måste slå Finland för att drömma om avancemang.

Men man ska aldrig säga aldrig. Som kommentator Christoffer Herberts påpekade i sin analys av läget inför matchen har Finland aldrig förlorat mot Danmark i ett EM. Och då har Finland och Danmark mötts varje gång Finland spelat EM.

EM 2005 och 2009 blev det blåvita segrar – 2013 blev det ett kryss. Blir det fortsättning på den osannolika sviten eller bjuder Danmark på ett väntat trendbrott?

Dagens fråga lyder alltså: Vad blir slutresultatet mellan Finland och Danmark?

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida, Yle Sportens Instagram eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller är närmast. Tävlingstiden går ut på tisdag klockan 18.59 (en minut före avspark).

Lycka till!