Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Natalia Kuikka var magnifik men offensivt var det ingen finländare som glänste – här är spelarbetygen efter den bittra förlusten mot Danmark

Från 2022
Duell mellan spelare i rött och spelare i blått.
Bildtext Natalia Kuikka gjorde en strålande insats som förtjänar ett par pinnhål högre betyg än någon annan finländare.
Bild: Tomi Hänninen

Natalia Kuikka visade att hon är Finlands bästa spelare i en match där Finland får klart godkänt för defensiven. Framåt blir det betydligt tunnare med berömmet efter 0–1 i ödesmatchen mot Danmark.

Yle Sportens betygsjury: Minea Lassas och Christoffer Herberts

Tinja-Riikka Korpela 7

Hade rentav oväntat lite att göra då Danmark bara hade fem avslut på mål. Gjorde det hon skulle på ett övertygande sätt, uppträdde med pondus. Chanslös på baklängesmålet.

Emma Koivisto 7

Vänsterbacken spelade den här gången till höger och är som högerfotad kanske ännu bättre på den kanten. Inga misstag bakåt. Hittade framåt fram till Finlands bästa läge i första halvlek.

Anna Westerlund 7
(+90 Jenny Danielsson)

En otrolig kämpainsats som vanligt, gjorde sitt för att Danmark hade svårt att skapa chanser. Inga anmärkningar i defensiven, lyckades sämre med sina långpassningar framåt.

Natalia Kuikka 9

Bäst på plan, alla danska spelare medräknade. Satte knappt en fot fel och imponerade i 90 minuter. Visade att alla som inför EM sagt att hon är Finlands bästa spelare haft rätt hela tiden.

Elli Pikkujämsä 6

Tar för sig och uppträder modigt men hade en jobbig kväll. Hamnade ofta på efterkälken och mycket av Danmarks spel kom på hennes kant, också inlägget som ledde fram till målet.

Essi Sainio 6

Otacksam uppgift. Rörde sig över stora ytor och bröt danska passningar. Samarbetade bra med Koivisto på högerkanten, men kunde inte bidra tillräckligt i kontringsspelet.

Emmi Alanen 6

Jämntjockt. En evighetsmaskin som jobbar och sliter, men just nu inte tillräckligt kreativ och stark för att förtjäna sin position som självskriven i Finlands startelva.

Eveliina Summanen 7

Gav allt och var inblandad i mycket. Slog också sämre passningar som höll på att ställa till det bakåt, men kändes i tunn konkurrens som den potentiellt mest kreativa finländska spelaren på offensiv planhalva.

Ria Öling 6

Samvetsgrant slit utan resultat. Tvingades till väldigt mycket försvarsarbete tillsammans med Pikkujämsä på sin kant, och kunde därför inte bidra till anfallsspelet.

Linda Sällström 6
(+76 Olga Ahtinen)

Väldigt osynlig, kom inte alls till sin rätt. Men ändå. Anna Signeuls beslut att ta bort alla tiders målskytt med kvarten kändes snudd på bisarrt.

Sanni Franssi 6

Mer inblandad i spelet är sin forwardskollega Sällström. Löpvillig, ettrig och spelbart, men alltför ofta felvänd och lyckades inte i passningsspelet.

Diskussion om artikeln