Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målvaktens tavla början till slutet för Spanien – efter över två år med förlustfria matcher bröts sviten mot Tyskland

Uppdaterad 13.07.2022 00:06.
Programmet är inte längre tillgängligt
Tyskland besegrade Spanien i stormatchen – se höjdpunkterna - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det höll i 24 matcher men nu fick Spanien känna hur det är att förlora. Laget nollades av Tyskland som samtidigt säkrade sin plats i kvartsfinalerna.

Två omgångar in i gruppspelet i EM är det nu klart att Tyskland kommer att gå vidare till kvartsfinal från grupp B medan Finland har gjort sitt i mästerskapet.

Finlands öde blev helt klart då Tyskland vann över Spanien i den sena matchen i gruppen med 2–0.

I premiären mot Finland släppte Spanien in ett mål efter 50 sekunder – mot Tyskland tog det drygt två minuter.

Målvakten Sandra Panos gjorde bort sig totalt då hon slog bollen rakt på Klara Bühl. Anfallaren tackade för gåvan och rullade behärskat in ledningsmålet för Tyskland.

Spanien var nära en kvittering i den tionde minuten då Lucia Garcia fick ett friläge, hon rundade målvakten Merle Frohms men kom för långt ut och skottet gick i sidonätet.

Efter den intensiva inledningen höll Spanien mycket boll och kom till några lägen, men det var Tyskland som gjorde det andra målet. I den 37:e minuten fick laget en hörna och lagkaptenen Alexandra Popp nickade in 2–0.

Trubbigt Spanien efter paus

Tyskland spelade disciplinerat i den andra halvleken, och även om Spanien höll mycket boll var anfallen aldrig speciellt farliga. Viktiga mittfältarna Aitana Bonmati och Patri Guijarro var också osynliga under långa stunder.

Guijarro blixtrade dock till med ett inlägg i 70:e minuten som skapade en farlig chans men Frohms i det tyska målet räddade Mariona Caldenteys skott.

Det blev Spaniens bästa målchans i andra halvlek och därmed gick laget på pumpen mot Tyskland. Laget förlorade nu för första gången på över två år och 24 matcher.

Tyskland står nu på sex poäng i gruppen medan Spanien har tre. Spanien har fortfarande chans att gå till kvartsfinal och allt kommer att avgöras på lördag mot Danmark.

Tyskland avslutar gruppspelet med match mot Finland samma dag och lär vila en del av nyckelspelarna med tanke på kvartsfinalen nästa vecka.

Resultat:

Tyskland–Spanien X–X (2–0)
3´ 1–0 Klara Bühl
37´ 2–0 Alexandra Popp

Diskussion om artikeln