Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blev darriga Belgiensegern dyrköpt? Stjärnanfallaren skadade sig då Frankrike vann utan att imponera

Uppdaterad 15.07.2022 00:44.
Programmet är inte längre tillgängligt
Darrigt Frankrike slog Belgien med uddamålet - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Inget nytt målfyrverkeri – snarare en darrig insats. Frankrike lyckades slå Belgien med uddamålet och säkra kvartsfinalplatsen, men stjärnstrikern Marie-Antoinette Katotos knä skapar oro.

Frankrike imponerade med ett harmoniskt och offensivt frejdigt spel i EM-premiären. 5–1 mot Italien var så pass starkt att fransyskorna tog ett kliv uppåt i spekulationerna om titelstriden.

Mot Belgien inkasserades en ny trepoängare – utan samma imponerande framfart som i första matchen. Frankrike gjorde det som behövdes och vann med 2–1.

Inledningsvis radade "Les Bleues" upp chanser framåt och belgiska nollan var spräckt i den sjätte minuten. Sakina Karchaoui hittade in med bollen mot mål, där Kadidiatou Diani högg in ettan.

Målchanserna i första halvlek skrevs 14–1 till Frankrike. Anmärkningsvärt nog fick Belgien utdelning på lagets enda skott mot mål, då Janice Cayman förvaltade en djupledsboll på bästa sätt.

Stjärnan på kryckor

Frankrike hämtade sig snabbt från chockkvitteringen och fick in sitt andra nickmål för kvällen, signerat Griedge Mbock.

Andra halvlek blev avslagen. Först mot stopptid började det hända saker, då domaren pekade mot straffpunkten vid Belgiens mål efter en lång VAR-granskning.

Wendie Renard skjuter.
Bildtext Wendie Renards straff blev pannkaka.
Bild: IMAGO/PanoramiC/ All Over Press

Belgiska backen Amber Tysiak fick sitt andra gula kort efter att ett skott träffat hennes hand. I den efterföljande straffen briljerade målvakten Nicky Evrard, som stoppade en straff för andra matchen i rad.

Efter att ha bommat straffen lyckades franska kaptenen Wendie Renard dessutom missa öppet mål på sitt returförsök.

Programmet är inte längre tillgängligt
Marie-Antoinette Katoto haltade bort från planen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I övrigt tycktes kvaliteten på det franska spelet bara bli sämre och sämre ju längre matchen led. En möjlig delorsak kan vara avsaknaden av Marie-Antoinette Katoto, som byttes ut redan i den 17:e minuten.

Katoto, som spelade med tejpat knä, haltade bort från planen och sågs senare gå på kryckor. PSG:s skyttedrottning har en säsong med 32 mål på 33 matcher bakom sig, och har också fungerat som en notorisk målspottare i landslaget.

Anfallarens skada ska ha uppstått på en träning. I pausintervjun i fransk tv konstaterade förbundskapten Corinne Diacre att hennes spelare hade stora knäsmärtor, men att skadan inte borde vara allvarlig.

Resultat

Frankrike–Belgien 2–1 (2–1)

6' Kadidiatou Diani 1–0
36' Janice Cayman 1–1
41' Griedge Mbock 2–1

Diskussion om artikeln