Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sami Kauhanen blir det finska ishockeyförbundets nya verkställande direktör: "En stor ära"

Sami Kauhanen fotograferas.
Bildtext Sami Kauhanens tid som Jokerits vd blev kortvarig.
Bild: Petteri Paalasmaa / All Over Press

Jokerits före detta vd Sami Kauhanen tar över som vd för det finska ishockeyförbundet. Han ersätter Matti Nurminen som tagit sig an uppdraget som det internationella ishockeyförbundets nya generalsekreterare.

Kauhanen hann fungera som Jokerits vd i under ett halvår, då han anställdes av klubben i vintras. Efter det ryska anfallskriget mot Ukraina lämnade Jokerit den ryska ligan KHL, vilket förändrade situationen fullständigt.

– Samtidigt som jag inledde mitt arbete i Jokerit förändrades världen en hel del. Förhållandena omformades totalt efter Rysslands anfallskrig. Jokerit går nu mot en annorlunda framtid, kommenterade Kauhanen till Yle Urheilu.

– Ishockeyförbundet får en kunnig och mångfaldigt erfaren verkställande direktör, vars hjärta pumpar för ishockeyn, kommenterade ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela.

50-årige Kauhanen har en mångårig bakgrund som både spelare och lagledare inom ishockeyn. Han har tidigare varit vd för Hippos och arbetade före det på Veikkaus.

– Det är en stor ära att ta emot uppgiften som vd för ishockeyförbundet. Ishockeyn är finländarnas favoritsport och arbetet som vd för ishockeyförbundet är en av idrottens största ansvarsuppgifter, berättade Kauhanen i ishockeyförbundets pressmeddelande.

– Tillsammans med förbundets organisation, klubbarna och intressentgrupperna ska vi fortsätta sträva efter att ishockeyn mår bra även i framtiden.

Diskussion om artikeln