Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK:s backlinje är snart identisk med fjolårets EM-lag – Paulus Arajuuri den senaste hemvändaren till Helsingfors

Från 2022
Joona Toivio och Paulus Arajuuri ropar i megafon.
Bildtext Joona Toivio och Paulus Arajuuri återförenas i HJK.
Bild: Tomi Hänninen / Yle

Gör man en meriterande utlands- och landslagskarriär så är HJK en given destination när det vankas hemkomst. Paulus Arajuuri är den senaste blåvita stjärnan som förstärker ligans mesta mästare.

Malik Abubakari i går – Paulus Arajuuri i dag.

HJK rustar upp inför jakten på KuPS i ligan och kampen om Europaspel till hösten. Fler värvningar lär också vara möjliga, till exempel har Aapo Halme, som lämnat Barnsley, tränat med Helsingforslaget.

Arajuuri, som spelade några matcher med HJK:s reserver år 2007, har ett långt utlandsäventyr bakom sig. Under åren med spel i Sverige, Polen, Danmark och Cypern blev mittbacken given i landslaget, där det blev totalt 58 A-landskamper.

34-årige Arajuuri lade av i landslaget efter VM-kvalet i höstas, precis som backkollegan Joona Toivio. Duon återförenas nu i HJK, tillsammans med Jukka Raitala som också var en del av EM-backlinjen för ett år sedan.

Hur långt Arajuuris avtal med ligatvåan är klarnar på en pressträff på måndagen.

HJK har på sistone hämtat in bekanta inhemska landslagsnamn i mängd och massor. I år har också Perparim Hetemaj tillkommit, i fjol värvades namn som Tim Sparv, Pyry Soiri och Santeri Hostikka.

Diskussion om artikeln