Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens EM-tävling: Hur slutar matchen mellan Finland och Tyskland?

Uppdaterad 16.07.2022 17:12.
Fotbollsdamerna samlade i ring.
Bildtext Kan fotbollsdamerna skrälla i EM-avslutningen?
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Gissa rätt slutresultat i Finlands matcher i fotbolls-EM och vinn pris – Yle Sportens klassiska tävling är här igen!

Sett till tabellen är förutsättningarna glasklara inför den avslutande gruppspelsmatchen mellan Finland och Tyskland. För de finländska fotbollsdamerna blir det en jumboplats i gruppen och hemresa efter lördagen, medan Tyskland kommer att spela kvartsfinal mot Österrike.

Men hur själva matchen blir är en annan historia. Finland jagar en värdig avslutning på turneringen efter förluster mot Spanien och Danmark, men uppgifter blir inte lättare efter att Tinja-Riikka Korpela, Anna Westerlund, Tuija Hyyrynen och Sanni Franssi varit coronadrabbade.

Klara förhandsfavoriten Tyskland står på full pott och 6–0 i målskillnad efter två matcher. Men corona finns det också av i den tyska truppen, och förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg har utlovat rotation.

Lagen har inte stött på varandra på länge. Senast i Algarve Cup för tolv år sedan, med en tysk 7–0-seger som resultat.

Dagens fråga lyder alltså: Vad blir slutresultatet mellan Finland och Tyskland?

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida, Yle Sportens Instagram eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller är närmast. Tävlingstiden går ut klockan 21.59 (en minut före avspark).

Lycka till!