Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Yle svarar: Yle satsar på radio och erbjuder något för alla

Från 2022
Insändare
Bild: Yle

Vi publicerar skriverier, svar och rättelser som Yle skickat till tidningar. Det här svaret har skickats till Hufvudstadsbladet 17.7.2022.

I en insändare i Hbl 17.7. efterlyser Henrik Johansson färre repriser och mera satsningar på Yle Vega istället för textmaterial på webben.

Yle Vega sänder från tidig morgon till sen kväll, under morgonen dessutom med fem lokala sändningar. Detta är en stor satsning för Svenska Yles del och helt i linje med hur viktig både vi själva och publiken upplever att Yle Vega är.

Med så mycket sändningstid blir det onekligen en viss reprisering. Vi gör vad vi kan för att ompaketera och uppdatera saker, men det är klart att vissa inslag kommer höras flera gånger om radion står på hela tiden. Samtidigt finns det många som missar de första sändningarna och för dem är repriserna ett sätt att få en ny chans att lyssna.

För Yle är det också viktigt att vi erbjuder något för alla och därför gör vi innehåll för alla våra plattformar, Yle Fem, Yle Vega, Yle X3M, svenska.yle.fi, Yle-appen och Yle Arenan. Det finns många som inte lyssnar på radio och då bör vi har andra tjänster att erbjuda dem. Nyheter på webben har vi redan publicerat i 24 år och i den version av Ylelagen som nyligen godkändes står också entydigt att Yle får producera textinnehåll. Samtidigt är det klart att Yle är ett audiovisuellt mediehus och så gott som alla artiklar som vi skriver har ett samband med audio eller video.

Peter Sjöholm
redaktionschef, Svenska Yle