Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF sparkar chefstränaren Mikko Manninen med omedelbar verkan – styrelseordföranden skjuter ner frågor om bristande material: "Vi är nästan sämst i ettan"

Uppdaterad 21.07.2022 05:31.
En man i glasögon med en svart träningsjacka där det står EIF.
Bildtext Mikko Manninens tränastil för fotbollsherrarna har inte lett till önskat resultat tycker man inom Ekenäs IF.
Bild: Patric Westerlund

Ekenäs IF:s styrelse sparkar representationslagets chefstränare Mikko Manninen. Styrelseordföranden Niclas Lindgren säger att de inom klubben är överens om att det är omöjligt att nå målsättningen med nuvarande taktik.

– Vår målsättning är fortsättningsvis att EIF skall upp till högsta ligan i Finland.

Det säger EIF Ab:s styrelseordföranden Niclas Lindgren och tillägger att det i dag finns en samsyn inom Ekenäs IF att det inte kommer att lyckas under nuvarande premisser.

– Då finns det bara en väg kvar. Det är inte en bra lösning, det är inte en rolig lösning, men det är den enda lösningen.

Har inte vunnit varje match

Det var vid årsskiftet som Mikko Manninen trädde in som chefstränare för representationslaget.

Då sade Manninen att han ville vinna varje match.

Tyvärr har laget på senare tid haft en del motvind med bland annat skador och målkungen Adam Larsson som nyligen bytte klubb till Ilves.

Hur schysst är det att sparka tränaren, med tanke på att ni också spelat med ett klent material då laget tidvis varit otursförföljt, eller borde klubben ha kommit in och förstärkt laget?

– Det jobbar vi ju på hela tiden. Om vi tittar på vilket lag vi haft från början av året, finns inget bristfälligt med det. Nu har det sedan varit en del otur, bollen är rund i alla de här sammanhangen, plus att vi nu haft skador, resonerar Niclas Lindgren.

Han säger att den avgörande frågan är vem som bär ansvar för att komma framåt och nå uppsatta mål.

– Då måste vi anpassa oss till läget, säger han och menar att de med facit på hand kanske borde ha gjort det lite tidigare.

– Läget nu är ju inte fråga om de senaste matchernas resultat, utan det handlar mera om den övergripande trenden där EIF är nästan sämst i ettan. Utan gemensam syn på saken med tränaren finns bara en väg kvar.

Den närmaste tiden är det den tidigare assisterande tränaren Daniel Bolufer som axlar ansvaret som tillfällig chefstränare.

– Jakten på den nya huvudtränaren, som en Indiana Jones-film skulle kunna heta, leds av Peter Haglund, arbetet är på gång. Peter har, mig veterligen, två alternativ som diskussionen är på gång med. Målsättningen är att lösa det inom ett par veckor, det måste lösas under den tiden.