Hoppa till huvudinnehåll

Sport

MTV: Uefa Super Cup-matchen i Helsingfors såldes slut på bara några minuter: "En liten mängd biljetter kan ännu frigöras"

Från 2022
Super Cup i Helsingfors 2022.
Bildtext Uefa Super Cup-matchen har skyhög efterfrågan.
Bild: Lehtikuva

Uefa Super Cup-matchen mellan Champions League-vinnaren Real Madrid och Europa League-mästarna Eintracht Frankfurt spelas på Olympiastadion i Helsinfors.

Den allmänna biljettförsäljningen till matchen började på tisdagen klockan 15 på Uefas sidor.

MTV skriver att biljettmängden till den allmänna försäljningen var 17 000 stycken. Det tog endast minuter innan matchen var slutsåld.

– Den här matchen har ett stort internationellt och medialt intresse, endast med tanke på mängden tv-tittare, berättar Kalle Marttinen, evenmangsansvarig på Bollförbundet till MTV.

– Det finns ännu inte noggrannare data på vilka som köpt biljetterna från den allmänna försäljningen, men sannolikt har den största delen gått till finländska köpare. En del köpare är säkert också utländska.

En stor del av biljetterna har sålts till respektive klubbar redan på förhand, som sedan sålt dem till sina egna supportrar. Frankfurt köpte ungefär 8000 biljetter och Real Madrid cirka 1700–1800 stycken.

I maj vann tyska Eintracht Frankfurt Europa League efter att ha besegrat skotska Glasgow Rangers i Sevilla. Då vallfärdade omkring 50 000 Frankfurt-supportrar till den sydspanska staden som är mindre i storlek än Helsingfors.

– En sådan mängd supportrar är inte på väg denna gång. Frankfurt erbjöds en större andel biljetter än de slutligen tog. I princip fick alla som planerat resa till Finland en biljett, sade Marttinen.

– De tyckte att 8000 biljetter räcker för dem. Detta frigjorde flera biljetter för finländare i den allmänna försäljningen igår.

Möjlighet för extra biljettsläpp

Den höga efterfrågan av biljetter gjorde så att många blev utan.

Men det finns en chans att en mindre del extra biljetter ännu kommer till salu.

– Om det blir över biljetter från Uefas kvot, kan en liten mängd frigöras innan matchen, men det går inte att säkerhetsställa. Om det frigörs, är mängden högst några hundra, kommenterade Marttinen i MTV:s intervju.

Uefa Super Cup-matchen spelas onsdagen 10.8 på Olympiastadion i Helsingfors.

Diskussion om artikeln