Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FF Jaro och SJK Akatemia delade på poängen i derbyt: "Vi måste våga trycka på framåt fastän vi är i ledning"

Uppdaterad 21.07.2022 06:45.
FF Jaros spelare marscherar.
Bildtext FF Jaro har inte förlorat på sina sju senaste matcher.
Bild: Yle / Patric Westerlund

SJK Akatemia gästade fotbollsettans hetaste lag FF Jaro på Centralplan i Jakobstad. Inför matchen hade Jaro rott hem 13 poäng av 15 möjliga under de fem senaste matcherna.

FF Jaro fick nöja sig med en poäng mot SJK Akatemia som har haft det svårt att hitta en stabil rytm sista tiden. SJK hade endast tagit fyra poäng på sina fem senaste matcher, medan Jaro hade stigit upp till sexa i tabellen, två poäng framför SJK på åttonde plats.

Jaro pressade på i inledningen och gick upp i ledning efter 26 minuter när argentinska vänsterbacken Guillermo Sotelo sköt in bollen i mål efter ett vackert framspel av Jim Myrevik. Efter öppningsmålet hade Jaro ändå svårt att skapa farliga chanser.

– Det överraskade inte oss att Jaro skulle komma hårt från början, men utöver målet hade de inte så värst mycket annat att komma med, kommenterade SJK:s Noa Lehtonen till Ruutu efter matchen.

– Jakobstad är inte en lätt plats att komma till och ta tre poäng, det var bra stämning och mycket publik. Slutresultatet återspeglade matchen, fortsatte Lehtonen.

SJK gjorde det svårt för Jaro

Strax efter halvtid tryckte SJK till som en blixt från solklar himmel då ett långt inkast svävade in i Jaros straffområde och skarvades från Lehtonen till Oliver Gunes som inte gjorde något misstag vid bakstolpen utan sköt in kvitteringen.

Precis efter kvitteringen hade Jaro en boll i SJK-målet men det utdömdes som offside, till SJK:s lycka.

Resten av matchen hade Jaro svårt att hitta en jämn spelrytm och målchanserna lyste med sin frånvaro.

– Vi måste behålla lugnet med bollen och våga trycka på framåt fastän vi är i ledning. En 1–0 ledning är inte en säker ledning här i division 1, sade Jaros Jim Myrevik till Ruutu.

– Vi hade problem att hålla bollen under längre perioder, det blev mycket springande upp och ner. Det var inte så kontrollerat.

Jaro kliver nu upp på fjärde plats i fotbollsettan med JäPS och KPV som samtliga ligger på 22 poäng. SJK Akatemia behåller sin åttonde plats, en poäng bakom EIF på 20 poäng.

Resultat:

FF Jaro – SJK Akatemia 1–1 (1–0)

1. halvek: 26` Guillermo Sotelo 1–0

2. halvlek: 60` Oliver Gunes 1–1

Publikmängd: 1657