Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens VM-tävling: Hur långt blir det längsta finländska kastet i herrarnas spjutkval?

Finlands spjutherrar Toni Keränen, Oliver Helander och Lassi Etelätalo.
Bildtext Finlands spjuttrio. Oliver Helander är Finlands största medaljkandidat i Eugene och är en av sex kastare som i år noterats för över 89 meter.
Bild: Lehtikuva

Tippa rätt under friidrotts-VM och vinn pris – Yle Sportens klassiska tävling är tillbaka!

Tre spjutherrar med samma uppsatta målsättning inför spjutkvalet i VM i Eugene: att nå final.

Oliver Helander har deltagit i tre mästerskapskval (EM 2018, VM 2019, OS 2021) och inte nått final en enda gång, nu vill han ändra på trenden. Lassi Etelätalo har däremot varit i final tre gånger av tre (EM 2014, VM 2019, OS 2021) medan Toni Keränen gör stortävlingsdebut nu i USA.

Helander har kastat längst av de finländska herrarna i år med sitt personliga rekord 89,83. Lassi Etelätalo har i år noterats för 82,63 (PB 84,98) och Toni Keränen för 82,89, vilket också är hans personbästa.

Kvalgränsen som garanterar en finalplats är 83,50. Men hur långa bågar bjuder finländarna på i kvalet?

Dagens fråga lyder: Hur långt blir det längsta finländska kastet i herrarnas spjutkval?

Du behöver inte veta vem som står för kastet, endast längden.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida, Yle Sportens Instagram eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller är närmast. Tävlingstiden går ut i natt, klockan 3.04, en minut före kastarna i grupp A startar kvalet. Lassi Etelätalo och Toni Keränen kastar i grupp A, Oliver Helander i grupp B.

Lycka till!