Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF:s målvakt Mehdi El Moutacim lämnar laget i fotbollsettan – börjar studera i Sverige

Uppdaterad 25.07.2022 06:21.
Porträttbild på Mehdi El Moutacim.
Bildtext Mehdi El Moutacim lämnar Ekenäs och EIF för studier i Sverige.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ekenäs IF:s representationslag i herrarnas fotbollsetta får klara sig resten av säsongen utan målvakten Mehdi El Moutacim. 21-åringen flyttar till Sverige för ekonomistudier.

Det har stormat kring EIF under de senaste veckorna. Först lämnade målkungen Adam Larsson laget för spel i Tammerforslaget Ilves i högsta serien och för några dagar sedan meddelade klubben att tränaren Mikko Manninen får gå.

Nu lämnar en av klubbikonerna, Mehdi El Moutacim, laget för studier i Handelshögskolan i Stockholm.

"Det är en av de bästa högskolorna i Europa. Jag sökte också till Aaltoinstitutet i Helsingfors och kom också in där. Men jag väljer Stockholm," säger Mehdi El Moutacim på EIF:s webbplats.

Han kommer inte att spela fler matcher för EIF den här säsongen.

"Jag stannar kvar i EIF, men kommer inte att spela mer den här säsongen. Men om det skulle hända målvakterna Hemmo Riihimäki eller Tom Grönroos någonting är jag redo att hjälpa till. Men bara om det händer dem något", säger Ei Moutacim.

”Den här chansen får jag en gång i livet” – målvakten Mehdi El Moutacim lämnar EIF

4:02

Han har fått sin fotbollsfostran i EIF och har representerat moderklubben hela sin karriär säsongen 2020 undantaget. Då spelade han för Seinäjokilaget SJK Akatemia.

Han har spelat omkring 80 matcher i herrettan. För EIF har El Moutacim spelat 65 matcher i fotbollsettan.

Tom Grönroos återvänder till EIF

Mehdi El Moutacim kommer inte att medverka i EIF:s bortamatch på lördag (23.7). Ekenäslaget möter PK-35 i Rönnbacka i Helsingfors.

EIF:s sportchef Peter Haglund säger att det är en överraskning att Mehdi väljer att satsa på studier. Han säger att det är en positiv överraskning.

"Vi har haft Tom Grönroos utlånad till division-III-laget EBK, men vi kallar nu hem honom tillbaka. Vi har en sådan överenskommelse med Esboklubben. Och troligtvis spelar vi säsongen till slut med den här målvaktsbesättningen", säger Haglund på EIF:s webbplats.

Haglund säger att så länge transferfönstret fortfarande är öppet kan ännu precis vad som helst hända. EIF jobbar enligt honom också synnerligen aktivt kring tränarfrågan och är nära en lösning,

För tillfället tränas EIF av spanjoren Daniel Bolufer.

Diskussion om artikeln