Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Portugisen Filipe Pedro är ny chefstränare för EIF – kommer närmast från Sporting Lissabon

Flera spelare fajtas om bollen.
Bildtext EIF förlorade sin senaste hemmamatch i herrettan. JäPS var bättre med sifforna 3-0. (Arkivbild)
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ekenäs IF har skaffat en meriterad tränare för sitt representationslag i herrarnas fotbollsetta. Filipe Pedro kommer från storklubben Sporting Lissabon där han senast tränat klubbens U23-lag.

Det har varit turbulens kring EIF:s fotbollslag i ettan. För ett par veckor sedan lämnade målkungen Adam Larsson EIF för spel i ligalaget Ilves i Tammerfors. Och på onsdagen avskedade klubben sin huvudtränare Mikko Manninen. I går kväll meddelade målvakten Mehdi El Moutacim att han lämnar klubben för studier i Stockholm.

På lördag kväll förlorade EIF mot PK-35 med 1–3 och har inte vunnit en match på sex omgångar.

Sent på lördag kväll (23.7) presenterade klubben sin nya huvudtränare.

"Han stannar säsongen till slut och på basis av resultaten finns en option på att även fortsätta efter den här säsongen. Han anländer till Ekenäs på måndag", säger Niclas Lindgren på EIF:s webbplats.

Lindgren är styrelseordförande för aktiebolaget bakom EIF:s representationslag i fotbollsettan.

Portugisen Filipe Pedro, 35 år, har Uefa A-tränarlicens. Han har tidigare tränat bland annat Clube Desportivo de Mafra i division 2 och Casa Pia i division 3. Pedro har också fungerat som assisterande tränare i Estoril Praia i högsta serien i Portugal.

Pedro har även tränat flera äldre juniorlag i Sporting Lissabon.

Lindgren säger att EIF hade en handfull starka kandidater till tränarposten och på målrakan fanns en tränare från Sverige och portugisen Filipe Pedro.

"Han är en tränare i vår smak, analytisk och en som gillar teamwork. Han har redan tittat på en hel del videomaterial från våra tidigare matcher och på basis av dem har han redan gjort en hel del förberedelser", säger Lindgren.

EIF, som är sjua i ettans serietabell för tillfället, möter KTP från Kotka i sin följande match. Den matchen spelas på centrumplan i Ekenäs på lördag (30.7).

Diskussion om artikeln