Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Gräl mellan misstänkt gärningsman och ett gäng ungdomar tros ligga bakom knivincident i Åbo centrum – polisen utreder händelsen bland annat som olaga hot

En del av en polisbild syns i bild samt en polis arm i uniform.
Bildtext Arkivbild. Polisens utredning gällande knivincidenten i Åbo centrum har framskridit.
Bild: Petteri Sopanen / Yle

Det var i lördags som en 24-årig man hotade restauranggäster i Åbo centrum med en kniv. Ett gräl mellan den misstänkta gärningsmannen och ett ungdomsgäng tros ligga bakom incidenten.

Polisen har gripit en 24-årig man som misstänks för försök till grov misshandel samt olaga hot.

Försöket till grov misshandel riktades mot en minderårig pojke som befann sig på hamburgerrestaurangen, medan det sammanlagt finns sju målsägande gällande det olaga hotet. Åtminstone några av dessa sju är minderåriga. En del av dem var kunder på hamburgerrestaurangen, andra mötte den misstänkta gärningsmannen utanför på Auragatan.

Enligt de inledande förhören fick incidenten sin början efter ett verbalt gräl mellan den misstänkta gärningsmannen och ett gäng ungdomar. Efter grälet hade mannen gått in i restaurangen och börjat hota kunder med en kniv.

Inget annat motiv för händelsen har framkommit så här långt i polisens förundersökning.

Polisen utredde först händelsen som dråpförsök, men brottsrubriceringen har förändrats i takt med att utredningen har fortskridit.

Vid halvtiotiden på lördagskvällen fick polisen larm om att en man hotade restauranggäster med kniv på Auragatan.

Polisen var snabbt på plats, och kunde gripa mannen.

Källa: Polisens pressmeddelande.