Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Honka tog steget närmare tätduon med viktig bortaseger – Inter gick på tredje raka förlusten i fotbollsligan

Från 2022
Uppdaterad 26.07.2022 09:47.
FC Honkaspelarna jublar.
Bildtext FC Honka är på gång i fotbollsligan.
Bild: Lehtikuva

Honka lyckades hålla undan mot Inter i fotbollsligans enda match för kvällen. Esbolaget är nu 3 poäng bakom tvån HJK och 6 poäng efter ettan KuPS i tabellen.

Esbolaget Honka förstärkte sina aktier i fotbollsligan genom att slå FC Inter med 1–0 på Kuppis fotbollstadion i Åbo.

Edmund Arko-Mensah sköt matchens enda mål fyra minuter in i andra halvlek. Backen Henri Aalto skickade bollen från mittzon till Rui Modesto uppe på kanten. Modesto tog en beröring och långbollen landade hos Arko-Mensah vid målet. Arko-Mensah behövde en beröring för att styra bollen i mål.

– Våra spelare högst uppe har fått gott om mål i år. Det räcker inte att man endast är farlig, man behöver också göra mål. Det har vi varit bra på hela säsongen, sa Henri Aalto för Ruutu.

Inter kom inte ikapp

Mot slutet av matchen hade Inter försök till kvittering, men Honka blev inte just på allvar utmanat. Inters några enstaka farliga lägen tog Honkakeepern Maksim Rudakov hand om.

– Vi gjorde speluppläggandet svårt för Inter. Då de pressade på i andra halvlek höll vi sista tredjedelen av planen bra. Vi gjorde en tillräckligt klinisk insats, sa Aalto.

Inter åkte nu på tredje förlusten i streck. Laget har tappat i serietabellen på sistone och ligger nu på åttonde plats.

– Det är svårt att vinna om man kapitulerar i varje match. I dag var vi dåliga i första halvlek. Vi förbättrade i andra halvlek, men fick inte mål. Vi måste visa attityd. Det är lätt att säga efter matchen att man borde göra mål, det måste visas på planen, sa Inters Tommi Jyry.

Honka fortsätter som trea, men steg nu endast tre poäng i från tvåan HJK. Ettan KuPS är 6 poäng före Honka – fyran AC Oulu är däremot 6 poäng bakom Honka.

Fotboll

Fotbollsligan
FC Inter – FC Honka 0–1 (0–0)
1. halvlek: inga mål.
2. halvlek: 49' Edmund Arko-Mensah 0–1.

Serietabellen finns på Yles text-tv.

Ettan
SJK Ak – KPV 1–1 (1–0)
1. halvlek: 36' Oskar Pihlaja 1–0.
2. halvlek: 50' Sebastian Mannström 1–1.

Serietabellen finns på Yles text-tv.

Diskussion om artikeln