Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK förstärker försvaret ytterligare – löftet återvänder hem: "Behöver en bekant miljö"

Uppdaterad 26.07.2022 09:44.
Aapo Halme kämpar om bollen med Tammy Abraham.
Bildtext Halme (till höger) fick mycket ansvar i Barnsley. Här i duell med Tammy Abraham.
Bild: EPA-EFE/Neil Hall / Pool

Den 24-årige mittbacken Aapo Halme ansluter sig till fotbollsliga-laget HJK. Kontraktet gäller ända fram till sommaren 2024.

Halme har spenderat de fyra senaste säsongerna i engelska första divisionen Championship för Leeds United och Barnsley FC.

Nu meddelar HJK på sin hemsida att den 196 centimeter långa mittbacken återvänder till HJK, som han lämnade år 2018.

– Jag har funderat vad som vore ett smart beslut för nästa steg under sommaren. Vi kom överens om ett bra kontrakt, som är långt med avsikt. Jag vill satsa på att träna mig själv i skick igen efter en sliten säsong, spela så mycket som möjligt och givetvis hjälpa laget, konstaterade Halme på HJK:s hemsida.

– Nu kändes det som att jag behöver en bekant miljö.

Halme spelade 59 matcher i Championship där han även stod för fyra mål under sina fyra år i England. Hans Barnsley slutade på sista plats och blev nedflyttade från Championship förra säsongen.

– Vi i klubben är glada över att ha kommit överens med Aapo, speciellt när vi vet att intresse även fanns från annat håll. Aapo kommer att komma till stor nytta den här säsongen i fotbollsligan liksom i Europamatcherna, kommenterade HJK:s sportchef Miika Tarkkula på deras hemsida.

HJK har sedan tidigare förstärkt sitt försvar med före detta landslagspelaren Paulus Arajuuri.

Helsingforsklubben kämpar om fortsatt avancemang i kvalet till Champions League då de ställs mot tjeckiska Viktoria Plzen i kvalrundans andra omgång.

HJK förlorade första matchen i kvalrundan mot Plzen med 1–2 och har kniven mot strupen i kväll då endast en vinst räcker för avancemang.

Diskussion om artikeln