Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jaro säljer sin backstjärna till HIFK: "Klubben var nöjd med villkoren och vi kom snabbt överens"

Uppdaterad 26.07.2022 17:53.
Guillermo Sotelo i Jaro.
Bildtext Guillermo Sotelo är 31 år gammal och kom till Finland från Argentina.
Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist

Fotbollsklubben Jaro tappar en profil i vänsterbacken Guillermo Sotelo som byter division 1-spel mot ligaspel. Han kan debutera i HIFK redan på måndag då laget möter FC Inter på hemmaplan.

Argentinaren Guillermo Sotelo hade tre månader kvar på kontraktet med Jaro.

– HIFK kontaktade oss för ett par veckor sedan och processen har framskridit snabbt sedan dess, säger vd Fredrik Haga på klubbens webbplats.

– Sotelo ville själv ta möjligheten att spela i fotbollsligan. Då föreningen också var nöjd med villkoren för övergången kunde vi snabbt komma överens med både spelare och HIFK. Sotelo hade tre månader kvar av sitt kontrakt med FF Jaro och HIFK har alltså köpt loss honom.

Vänsterbacken Sotelo kom till Jaro sommaren 2020 och har därmed spelat i Jakobstad i två år. På 51 division 1-matcher gjorde Sotelo hela tolv mål.

– Föreningen har satt igång processen att så fort som möjligt rekrytera en ny försvarsspelare och vi fortsätter också jakten på en anfallsspelare för att bredda truppen, säger vd:n Haga.

HIFK ligger risigt till, Jaro har spelat upp sig

Sotelo kan debutera i HIFK-tröjan redan på måndag då en hemmamatch mot FC Inter står på programmet.

I fotbollsligan är HIFK, som dras med ekonomiska problem, hopplöst sist. HIFK har 7 poäng, nästjumbon FC Lahti 12 poäng och IFK Mariehamn på tredje sista plats 15 poäng.

Jumbon degraderas till division 1 och det näst sista laget tvingas kvala.

I division 1 har Jaro spelat upp sig efter en trög start. Jaro ligger på tredjeplats, sex poäng bakom tvåan KTP på kvalplats.

Diskussion om artikeln