Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Matskedsänglar

Från 2015
Uppdaterad 30.11.2015 10:51.
Strömsö inslag: Matskedsänglar - Spela upp på Arenan

Vare sig man tror på älvor eller änglar så är det något väldigt sirligt och graciöst kring deras person. Och har du några överlopps gamla matskedar så har du redan basen för en vacker väggdekoration.

Du behöver förutom matskedar:

  • metalltråd i olika färger och tjocklek
  • gamla tidningar
  • sax
  • limstift och universallim
  • tunn kartong
  • avbitartång

Börja med att klippa ut kvinnofigurer ur gamla tidningar. Äldre tidningar har en skön pappersyta och speciell färgton i sina bilder och dessutom är kvinnodräkterna lite mera dramatiska och teatraliska.

För att skapa en liten aha-effekt kan du kombinera huvud och kropp från två olika figurer så att huvudena blir lite för stora, inte i proportion. Limma fast kropp och huvud på tunn kartong och klipp ut.

Tvinna enkla vingar av metalltråd, i olika former och storlek. Lämna åtminstone 10 cm i vardera ända av tråden, det behövs när vingarna ska fästas i skeden.

Sätt vingarna bakom skeden, så vingarna kommer ut på sidorna precis nedanför själva skedskopan. Dra metalltrådsändorna i kryss över skeden och tvinna ihop till en liten ögla på baksidan av skeden. Klipp bort överflödig tråd. Vingkonstruktionen är helt lös men den blir stabil när den hängs upp på en spik på väggen.

Klipp till tunna remsor av tunn kartong. Vik två gånger och limma ena biten bakpå figuren och den andra på skeden, så det skapar ett litet mellanrum mellan figur och sked. Låt torka.

Häng upp på väggen!