Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Björn Borg i Hangö för att stödja tennislinjerna – ger råd åt unga tennisspelare och skriver autografer

Två mön står sida vid sida klädda i blå och vit akläder. De är Veli-Jukka Rousu och Björn Börg.
Bildtext Rektorn för Hankoniemen lukio, Veli-Jukka Rousu, träffar tennislegenden Björn Borg i Hangö just nu. Tennislinjer startar vid de två gymnasierna i Hangö i höst och Borg stödjer Hangö tennisklubbs arbete med linjerna.
Bild: Hangö tennisklubb

Den svenska tennislegendaren Björn Borg besöker Hangö just nu. Borg tränar med unga tennisspelare och finns också i Hangö för att stöda tennislinjerna i gymnasierna.

Björn Borg kom till Hangö i går (27.7) och åker i morgon. Under tiden fungerar han som mentor för spelarna, berättar Leif Wikström som är ordförande för Hangö tennisklubb.

– Han följer med träningarna och ger goda råd när man gör misstag och vad man kan göra bättre. Han är också här för att stödja tennislinjerna.

Föräldrar berättar om Borg för sina barn

Hangö tennisklubb berättade i början av året att föreningen satsar på en tennislinje vid Hangö gymnasium och en vid Hankoniemen lukio.

Leif Wikström konstaterar att de unga spelarna kanske inte helt och hållet känner till Björn Borg, men han får ändå mycket uppmärksamhet i Hangö.

– Han får skriva autografer och blir fotograferad, dessutom känner barnens föräldrar till honom och har berättat om Björn Borg. Även yngre tennisspelare känner till vem som var på toppen för länge sedan.

Långa förhandlingar

Det har inte varit lätt att få Björn Borg till Hangö, säger Leif Wikström.

– Vi har förhandlat hela det här året och lite till. Nu ställde han upp och vi är väldigt tacksamma.

Den här veckan är också Magnus Larsson från Sverige och Jarkko Nieminen från Finland i Hangö för att spela och träna. Magnus Larsson var som bäst tionde i världen år 1995 i singel. Jarkko Nieminen är Finland bästa tennisspelare någonsin. Han var som bäst rankad på trettonde plats i singel i juli 2006.