Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelonas president hoppfull om en återkomst för Lionel Messi: "Tror att vi kommer att göra denna önskan till verklighet"

Lionel Messi med bollen.
Bild: All Over Press

Kan Lionel Messi bli Barcelonaspelare på nytt? Åtminstone klubbens president hoppas på en comeback. Det var ett tillfälligt slut på hans karriär i Barcelona, säger Joan Laporta.

Det var förra sommarens stora transfernyhet då Lionel Messi lämnade FC Barcelona efter 17 år i klubben. Messi ville stanna i klubben men ekonomiska orsaker stoppade en kontraktsförlängning.

Messi gick i stället vidare till Paris Saint-Germain, men Barcelonas president Joan Laporta är hoppfull att argentinaren kommer att dra på sig den klassiska rödblå-randiga tröjan innan karriären är över.

– Messis tid i ”Barca” slutade inte som vi ville, sa Laporta under Barcelonas försäsongsläger i USA enligt AFP.

– Jag anser att klubben har en moralisk skuld gentemot Messi. Vi skulle vilja att han avslutar karriären i en Barcelonatröja och att han hyllas på alla arenor.

Laporta är ändå noga med att poängtera att man inte fört några diskussioner kring Messis framtid. Han har ett år kvar på kontraktet med PSG och så finns det en option på ytterligare en säsong.

Messi själv har också sagt att har drömmar om att spela i USA, men Laporta lär höra av sig med ett erbjudande i framtiden.

– Det var ett tillfälligt slut på hans karriär i Barcelona eftersom jag tror att vi kommer att göra denna önskan till verklighet, sa Laporta.